Turul Italiei

Sprint spectaculos în etapa a 3-a din Turul Italiei. Liderul Evenepoel și-a consolidat primul loc la general

Sursă foto: https://twitter.com/giroditalia

Australianul Michael Matthews de la echipa Jayco a obținut victoria, luni, în a 3-a etapă din Turul Italiei. O etapă de 213 kilometri pe un traseu între Vasto și Melfi, cu două cățărări în program, una de categoria a 3-a.

Rutier experimentat pentru finaluri la sprint în ușoară urcare, Matthews i-a învins la sprint pe Mads Pedersen (Trek) și pe Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck).

Pentru Matthews este a treia victorie din carieră în Turul Italiei, după cele obținute în 2014 la Montecassino și Sestri Levante în 2015.

Sosit al 15-lea în grupul principal de rutieri, purtătorul tricoului roz Remco Evenepoel și-a consolidat primul loc la general, având un avans de 32 de secunde față de Joao Almeida (UAE Emirates).

Slovenul Primoz Roglic a urcat două poziții și ajunge pe podiumul ierarhiei generale, la 44 de secunde în urma lui Evenepoel.

Liderii celorlalte tricouri distinctive după etapa a 3-a:

Tricoul ciclamino (puncte) – Jonathan Milan (Bahrain-Victorious)
Tricoul albastru (cățărări) – Thibaut Pinot (Groupama-FDJ)
Tricoul alb (tineri) – Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step)

Pe șosea tricoul alb va fi purtat de Joao Almeida, al doilea clasat în ierarhia tinerilor.

Peisajul se va schimba radical, marți, în etapa a 4-a dintre Venosa și Lago Laceno, pe un traseu de 175 de kilometri cu trei cățărări de categoria a 2-a în program.



Sprint spectaculos în etapa a 3-a din Turul Italiei. Liderul Evenepoel și-a consolidat primul loc la general