Turul Italiei

Se strânge clasamentul la vârful Turului Italiei

Sursă foto: https://twitter.com/giroditalia

Norvegianul Andres Leknessund a rămas cu tricoul roz pentru un pumn de secunde după o etapă a 7-a în care Primoz Roglic l-a atacat pe Remco Evenepoel.

Prima săptămână din Turul Italiei s-a încheiat cu o nouă etapă de peste 200 de kilometri, desfășurată între Terni și Fossombrone pe un traseu valonat propice unui atac între favoriți pe ultima parte a zilei.

Pentru a doua zi consecutiv evadarea a prevalat în fața plutonului și irlandezul Ben Healy a obținut prima lui victorie într-un Mare Tur.

Desprins din grupul de frunte, Healy a făcut diferența la a doua trecere peste Cappuccini, o ascensiune scurtă dar extrem de tăioasă.

Healy a trecut linia de sosire cu un avans de un minut și 49 de secunde în fața canadianului Derek Gee, un debutant într-un Mare Tur. Acesta s-a bucurat ca după o mare victorie pentru depășirea campionului Italiei Filippo Zanna în sprintul pentru locul secund.

În pluton, Primoz Roglic a atac pe cățărare și a reușit să-l distanțeze pe Remco Evenepoel, astfel că diferența dintre principalii favoriți la câștigarea Giro s-a redus la doar 30 de secunde în favoarea rutierului belgian.

Norvegianul Andreas Leknessund rămâne lider la general pentru doar opt secunde.

Clasamentul general va fi serios reorganizat după etapa de duminică, un contratimp de 35 de kilometri între Savignano sul Rubicone și Cesena, la Adriatica.



Se strânge clasamentul la vârful Turului Italiei