Turul Italiei

Lovitură de teatru în Turul Italiei. Liderul cursei și campionul mondial Remco Evenepoel obligat să se retragă din cauza Covid

Sursă foto: https://twitter.com/EvenepoelRemco

Rutierul belgian Remco Evenepoel a anunțat că se retrage din Turul Italiei la puține ore după câștigarea etapei contratimp individual de la Cesena, manșă în urma căreia acesta recâștigase tricoul roz de lider al clasamentului general.

Remco Evenepoel a fost testat pozitiv la Covid și astfel potrivit protocolului medical nu mai poate continua cursa.

"Îmi pare foarte rău că trebuie să părăsesc cursa. Ca parte a protocolului echipei, am făcut un test de rutină care, din păcate, s-a dovedit a fi pozitiv. Experienţa mea aici a fost cu adevărat specială şi abia aşteptam ultimele două săptămâni”, a anunțat Evenepoel într-un comunicat.

Acesta câștigase două etape, ambele la contratimp, și purtase tricoul roz vreme de patru zile.

Remco Evenepoel conducea în clasamentul general cu un avans de 45 de secunde în fața britanicului Geraint Thomas și 47 de secunde în fața principalului său rival, slovenul Primoz Roglic.

Cinci rutieri au părăsit Turul Italiei din cauza testelor pozitive la Covid, printre aceștia și Filippo Ganna, campionul Italiei la contratimp.



Lovitură de teatru în Turul Italiei. Liderul cursei și campionul mondial Remco Evenepoel obligat să se retragă din cauza Covid