Turul Italiei

Echipa Leopard s-a retras din Turul Italiei

La o zi de la tragica disparitie a rutierului belgian Wouter Weylandt, echipa acestuia Leopard-Trek s-a retras din Turul Italiei. Alaturi de cei opt ciclisti devastati de durere a mai parasit cursa si americanul Tyler Farrar, cel care a fost cel mai bun prieten al lui Wouter in plutonul profesionist.
Profund indurerati de moartea coechipierului lor, ciclistii formatiei luxemburgheze au luat startul in etapa a 4-a, o mansa neutralizata de la inceput si pana la sfarsit in semn de omagiu pentru amintirea lui Wouter Weylandt.

"Vrem sa multumim celorlalte echipe, organizatorilor cursei, autoritatilor italiene si tuturor fanilor prezenti pe soseaua dintre Genova si Livorno cand plutonul a rulat in memoria lui Wouter.

"Respectam Turul Italiei si ciclismul, dar pur si simplu nu mai putem continua aceasta cursa in circumstantele date. Suntem sportivi profesionisti, dar acum simtim ca este cea mai buna decizie pe care trebuie sa o luam", se arata in comunicatul echipei Leopard, semnat de capitanul Fabian Wegmann.

Alaturi de echipa Leopard din cursa italiana s-a mai retras si Tyler Farrar, sprinterul formatiei Garmin-Cervelo care a fost cel mai bun prieten al lui Wouter Weylandt.

Oficialii de la Leopard au declarat prin vocea managerului general Brian Nygaard ca sprijina neconditionat decizia ciclistilor de a se retrage din cursa.

A 94-a editie a Turului Italiei merge insa mai departe, miercuri, cu etapa a 5-a, o mansa de 191 kilometri intre Piombino si Orvieto.

Onlinesport


Echipa Leopard s-a retras din Turul Italiei