Turul Italiei

Contador a preluat tricoul roz in Turul Italiei dupa victoria de la Etna

Alberto Contador este noul lider al Turului Italiei, dupa ce a castigat etapa a 9-a, desfasurata, duminica, intre Messina si Etna (169 km).
Rutierul echipei Saxo Bank a atacat decisiv cu 7 kilometri inaintea finalului chiar pe catararea finala si l-a devansat cu trei secunde pe venezueleanul Jose Rujan Guillen (Androni Giocatoli).

Sud-americanul a fost singurul care a reusit sa se mentina in roata 'Pistolarului' pana aproape de final, cand in urma unui nou atac nu a mai avut raspuns si s-a multumit cu pozitia secunda.

Pentru locul al treilea s-au luptat italienii Stefano Garzelli si Vincenzo Nibali (Liquigas), castig de cauza avand vedeteranul de la Acqua & Sapone, castigatorul Il Giro din 2000.

Victoria lui Contador l-a propulsat pe acesta la sefia clasamentului general, unde campionul din 2008 are un avans de 59 de secunde in fata bielorusului Konstantin Sivtsov (HTC-Highroad). 

Al treilea este francezul Christophe Le Mevel, la un minut si 19 secunde, iar topul cinci este incheiat de italienii Vincenzo Nibali si Michele Scarponi (Lampre).

Contador a devenit lider si in ierarhia pe puncte, dar tricoul rosu va fi purtat pe sosea de italianul Alessandro Petacchi (Lampre). 

Noul purtator al tricoului verde a devenit italianul Filippo Savini, care are un punct in fata aceluias Contador.

Schimbare de lider si in clasamentul liderilor, unde cehul Roman Kreuziger (Astana). a preluat tricoul alb de la olandezul Kruijswijk (Rabobank).

Onlinesport



Contador a preluat tricoul roz in Turul Italiei dupa victoria de la Etna