Turul Italiei

Contador a luat-o razna la finalul primei etape la altitudine din Turul Italiei (VIDEO)

Sursă foto: https://twitter.com/giroditalia

Fostul mare rutier spaniol Alberto Contador, acum proprietar de echipă în ciclismul profesionist, și-a ieșit din minți în finalul etapei de Turul Italiei de vineri, când plutonul a ajuns pentru prima dată la peste 2000 de metri altitudine.

EOLO Kometa, echipa lui Contador, a trimis un ciclist în evadarea zilei din etapa a 7-a, o evadare care a primit bilet de voie din partea unui pluton prea puțin interesat să tragă în urma celor trei fugari.

Cum favoriții la tricoul roz au mers pe tactica neutralizării adversarilor, victoria de etapă s-a jucat între cei trei evadați, toți fără vreo victorie într-un mare tur.

Italianul David Bais (25 de ani) s-a dovedit a avea pedala mai ușoară pe pantele finale de la Gran Sasso d'Italia (Campo Imperatore) după mai bine de 200 de kilometri în evadare.

Acesta l-a devansat cu 9 secunde pe cehul Karel Vacek, podiumul fiind completat de Simone Pietilli.

Campionul mondial Remco Evenepoel s-a impus în sprintul plutonului, la 3 minute și zece secunde, devansându-l pe Primoz Roglic, principalul său rival la victoria generală în Giro.

Norvergianul Andreas Leknessund mai rămâne o zi cu tricoul roz, având în continuare 28 de secunde în fața lui Evenepoel.



Contador a luat-o razna la finalul primei etape la altitudine din Turul Italiei (VIDEO)