Turul Italiei

Bouhanni castiga la Bari

Fostul campion al Frantei Nacer Bouhanni a castigat, marti, etapa a 4-a din Turul Italiei, prima desfasurata in Cizma dupa cele trei manse programate in Irlanda de Nord si Irlanda.

Intr-un final neutralizat la cererea rutierilor, care au considerat prea periculoase cele 12 viraje ale turului de circuit programat de organizatori la Bari, s-a cazut intr-o veselie din cauza soselei umede, iar in cele din urma victoria a fost obtinuta de Nacer Bouhanni de la Francaise des Jeux.

Liderul echipei franceze a profitat de abandonul germanului Marcel Kittel din cauza febrei dupa etapele umede din Irlanda si n-a avut nicio problema in a invinge trenuletul echipei Giant-Shimano.

Bouhanni l-a devansat la un sprint roata la roata pe italianul Giacomo Nizzolo de la Trek, topul cinci fiind completat de Tom Veelers de la Giant-Shimano, Roberto Ferrari de la Lampre-Merida si Elia Viviani de la Cannondale.

Lider la general ramane australianul Michael Matthews de la Orica-GreenEdge, acesta pastrandu-si avansul de opt secunde in fata veteranului italian Alessandro Petacchi.

Turul Italiei programeaza miercuri o etapa de 203 kilometri intre Taranto si Viggiano, iar finalul este in urcare propice atacurilor din pluton.

[news-106872]



Bouhanni castiga la Bari