Ciclism

Eduard Grosu pierde sase minute in prima etapa din Cele 3 zile de la Panne

Rutierul roman Eduard Grosu de la echipa Nippo-Vini Fantini a incheiat pe locul 69 la sase minute si o secunda de primul clasat in etapa inaugurala a Celor 3 zile de la Panne, cursa care precede Turul Flandrei.

Grosu a facut parte din plutonul aflat in urmarirea unui grup de frunte desprins inca de la kilometrul 5 al unei etape de 198 borne si chiar a aparut in prima linie umar la umar cu Marcel Kittel (Etixx) sau alti rutieri cu pretentii.

A doua trecere peste temuta ascensiune Muur din Geraardsbergen, cea mai grea catarare din peisajul ciclist al Flandrei (1053 metri lungime cu o panta medie de 9% si o panta maxima de 20%), a facut ca pluton sa se sparga in mai multe grupulete si Grosu a pierdut contactul cu primele pozitii.

In cele din urma Grosu a incheiat pe 69 la sase minute si o secunda in urma invingatorului Alexander Kristoff de la Katiusa. Acesta i-a devansat la un sprint in trei pe Alexey Lutsenko si Lieuwe Westra, ambii de la Astana.

Etapa de miercuri intre Zoettegem si Koksijde (211 km) este una propice sprinterilor si sunt premise pentru a-l vedea pe Grosu in lupta pentru o clasare fruntasa. 



Eduard Grosu pierde sase minute in prima etapa din Cele 3 zile de la Panne