Ciclism

Eduard Grosu a prins ultimul autobuz spre finalul etapei de la Praia a Mare. Favoritii etapei de miercuri

Rutierul roman Eduard Grosu a dat distanta, marti, pe ascensiunea San Pietro si a mai pierdut timp si pe ascensiunea nerepertoriata plasata cu 10 km inaintea finalului de etapa.

Astfel, ciclistul de la Nippo-Vini Fantini a ajuns la final cu o intarziere de peste 16 minute in ultimul autobuz al plutonului.

Unul din randurile caruia au mai facut parte rutieri precum favoritul italienilor la sprinturi, Elia Viviani, rusul Alexander Porsev sau slovenul Primoz Roglic, al doilea in urma contratimpului individual de la Amsterdam.

Turul Italiei continua miercuri cu o noua etapa in sudul Cizmei in apropierea coastei Mediteranei. Se va pleca de la Praia a Mare si plutonul va trece prin vecinatatea oraselor Avellino si Salerno pentru a ajunge la Benevento dupa 233 km.

A doua cea mai lunga etapa din acest Tur al Italiei propune o singura catarare repertoriata, de categoria a 3-a, in prima parte a traseului, dar comporta nu mai putin de sase puncte de urcare nerepertoriate.

Cu toate acestea, sprinterii sunt asteptati sa-si dea din nou concursul in finalul etapei, dupa ce la Praia a Mare s-au vazut rapusi de urcusul de 18% din ultimii 10 km. Diego Ulissi a castigat dintr-o evadare, iar Marcel Kittel a predat tricoul roz lui Tom Dumoulin dupa o singura zi in care l-a purtat pe sosea.

Castigator a doua etape in Olanda, Kittel este cotat cu prima sansa la o noua victorie. Fortuna ii oferta 1.33 neamtului de la Etixx-Quick Step pentru primul sau succes in Giro pe pamant italian. Arnaud Demarre (1.53), Giacomo Nizzolo (1.80) sau Andre Greipel (2.37) sunt alti sprinteri favoriti cotati cu sanse la victorie in etapa de miercuri

Cum ultimii 800 metri ai etapei sunt in usoara urcare din calcule nu trebuie scos micutul australian Caleb Ewan de la Orica, un rutier care a castigat anul trecut o etapa cu un final similar in Vuelta, iar cota acestuia de 3.25 e una mai mult decat ademenitoare.  



Eduard Grosu a prins ultimul autobuz spre finalul etapei de la Praia a Mare. Favoritii etapei de miercuri