Ciclism

Contador si-a fixat obiectivul pentru 2013

Rutierul spaniol Alberto Contador are asteptari mari de la noul an, insa cel mai mare obiectiv al sau este sa revina in galben la Paris.

"Am multe obiective in 2013, dar cel mai mare dintre acestea este sa castig Turul FranTei. Nu am decis care va fi programul complet si nu sunt sigur daca sa concurez in Turul Italiei sau in Turul Spaniei. Cu siguranTa strategia va fi concentrata asupra Turului FranTei", a declarat Contador.

Contador a debutat neoficial in acest an luand parte la o cursa demonstrativa in Dubai alaturi de Ryder Heskedal, canadianul care a triumfat in Turul Italiei 2012, si de italianul Vincenzo Nibali.

Cursa demonstrativa din Emirate a facut parte din programul de promovare al Turului Dubaiului, cursa profesionista inclusa in calendarul competiTional din 2014. Va fi a treia mare intrecere ciclista din zona Golfului Persic, dupa Turul Qatarului si Turul Omanului.

Contador va fi prezent la Vigo in 12 ianuarie pentru a asista la ceremonia prezentarii traseului Turului Spaniei din acest an, dupa care va trece Atlanticul pentru a concura in Turul San Luis, cursa pe etape programata in Argentina.

In programul ibericului mai figureaza pe lista curselor deja confirmate Turul Omanului, Tirreno-Adriatico si Criteriul InternaTional.



Contador si-a fixat obiectivul pentru 2013