Ciclism

Contador si-a depus candidatura pentru tricoul galben in Turul Frantei

Alberto Contador este mai determinat ca oricand sa-si recastige locul fruntas pe podiumul Marii Bucle, iar victoria obtinuta la general in Tirreno-Adriatico legitimeaza ambitia ciclistului spaniol.

Contador nu a fortat in etapa finala de la San Benedetto del Tronto, un contratimp individual desfasurat pe distanta a 9,1 kilometri si locul 29 i-a fost de ajuns pentru a-si apara tricoul albastru de lider la general.

Cel supranumit “Pistolarul” l-a devansat in final cu 2 minute si 8 secunde pe columbianul Nairo Quintana (Movistar), ocupantul locul doi in Turul Frantei 2013 si cu 2 minute si 14 secunde pe coechipierul sau Roman Kreuziger.

Ultima etapa din Cursa celor doua mari a fost castigata de italianul Adriano Malori de la echipa Movistar. Acesta a acoperit distanta de 9.1 kilometri in 10 minute si 13 secunde, fiind cu sase secunde mai rapid decat elvetianul Fabian Cancellara de la noua echipa Trek.

Podiumul mansei a fost completat de britanicul Bradley Wiggins de la Sky, sosit cu o intarziere de 11 secunde.

“Am venit aici sa castig si sincer sa fiu am crezut ca secundele pierdute la contratimpul pe echipe si in etapa a 3-a vor fi importante, asa ca sunt foarte bucuros ca am castigat si am facut-o bine. Este adevarat, am vrut sa fac ceva special pentru ca oamenii asta vor sa vada de la mine. In iarna mi-am pus organismul la munca grea si sunt bucuros sa transform aceasta munca intr-o victorie. Aveam nevoie”, a spus Contador intr-un interviu acordat pentru cyclingnews.com dupa succesul din Tirreno.

Rutierul spaniol anunta ca nu se va opri aici si ca vor urma alte reusite in acest sezon in care Turul Frantei reprezinta principalul sau obiectiv.



Contador si-a depus candidatura pentru tricoul galben in Turul Frantei