Ciclism

Contador face spectacol in Tirreno-Adriatico

Alberto Contador a obtinut, sambata, in etapa a 4-a a cursei Tirreno-Adriatico, o victorie extrem de importanta pentru economia sezonului profesionist de ciclism.

Liderul echipei Tinkof-Saxo l-a invins la un sprint in catarare pe columbianul Nairo Quintana (Movistar), nimeni altul decat ocupantul locului secund in Turul Frantei 2013.

Pentru Contador este a doua victorie a sezonului dupa cea obtinuta la Alto de Malhao in etapa a 4-a din Turul Algarve la 22 februarie, insa mai important decat atat este mesajul pe care cel supranumit "Pistolarul" il transmite rivalilor sai la tricoul galben din Marea Bucla, in special lui Chris Froome.

Desfasurata intre Indicatore (Arezzo) si statiunea de schi Cittareale (Selva Rotonda) pe distanta a 237 de kilometri, etapa a 4-a din Cursa celor doua mari a propus un final in urcare la peste 1200 metri altitutine.

Contador si-a gandit bine strategia si l-a trimis in evadare pe catarare pe cel mai bun locotenent al sau, cehul Roman Kreuziger. Contador avea sa reactioneze din grupul favoritilor doar dupa ce Quintana a atacat drept raspuns la o desprindere a lui Robert Kiserlowski si Michele Scarponi.

Cei patru l-au ajuns pe Kreuziger, dar la randul lor au fost ajunsi pentru scurt timp de alti rutieri din grupul principal. In final victoria de etapa s-a decis la sprint, unde Contador a demonstrat ca este mai puternic decat Quintana, rutier de care nu a reusit sa se tina in Turul Frantei trecut. Daniel Moreno de la Katiusa avea sa completeze podiumul.

Tricoul albastru de lider la general a ramas pe umerii polonezului Michal Kwiatkowski (Omega Pharma Quick Step), insa Contador a urcat pe locul doi la doar 16 secunde distanta. Quintana este al treilea la 23 de secunde.

Paris - Nisa. A doua victorie pentru Slagter

In Cursa Soarelui victoria de etapa in penultima etapa i-a revenit olandezului Tom-Jelte Slagter de la Garmin-Sharp. Acesta i-a devansat pe campionul mondial Rui Costa (Lampre-Merida) si pe Carlos Betancour (AG2R).

Finalul a fost unul foarte strans cu mai multi rutieri umar la umar pe catararea finala de la Biot Sophia Antipolis. Slagter a lansat sprintul final chiar dupa ultimul viraj si nimeni nu a reusit sa-i reziste.

Inaintea etapei finale de la Nisa lider este columbianul Betancour, cu un avans de 14 secunde in fata lui Rui Costa. Al treilea este cehul Zdenek Stybar de la Omega.

Tricoul galben in Paris-Nisa va fi decis, duminica, dupa o etapa de 128 de kilometri la Nisa pe un traseu cu cinci puncte de catarare, dintre care ultimele doua, Cote de Peille si legendara Col d'Eze, de categoria intai.



Contador face spectacol in Tirreno-Adriatico