Ciclism

Bradley Wiggins, ranit in urma unui accident rutier

Ciclistul britanic Bradley Wiggins a suferit rani usoare dupa ce a fost lovit, miercuri seara, de o masina în timp ce rula cu bicicleta sa, si ar trebui sa paraseasca spitalul în cursul zilei de astazi, a declarat un purtator de cuvânt al politiei britanice.

"El este înca în spital, într-o stare stabila. Este are câteva coaste fracturate si o rana la încheietura mâinii", a declarat, joi, sursa citata.

Câstigatorul Turului Frantei, editia 2012, ciclistul britanic Bardley Wiggins, a fost spitalizat, miercuri, dupa ce a fost lovit de o masina în timp ce se deplasa pe bicicleta în apropierea locuintei sale din Lancashire (nord-vestul Angliei), a anuntat politia britanica.
 
Rutierul în vârsta de 32 de ani a fost lovit de o masina care iesea dintr-o benzinarie, în jurul orei locale 18.00 (20.00 la Bucuresti), la Wrigtington, aproape de Eccleston, o zona în care rutierul britanic obisnuia sa se antreneze.
 
Yasmin Smith, o angajata a benzinariei, care a sarit în ajutorul sportivului, a declarat cotidianului local Lancashire Evening Post ca Wiggins acuza dureri puternice, dar era constient. "Spunea ca el crede ca are câteva coaste rupte", a povestit Smith.
 
Într-o interventie ulterioara la BBC, ea a firmat ca sotia ciclistului a sosit la locul accidentului înaintea ambulantei: "Sotia sa a dorit sa-l ia în brate, dar el i-a spus: «nu, coastele mele...»".
 
Wiggins a devenit în aceasta vara primul englez care câstiga Turul Frantei, primul ciclist din tara sa campion olimpic la contratimp si sportivul britanic cu cele mai multe medalii câstigate la Jocurile Olimpice - sapte.


Bradley Wiggins, ranit in urma unui accident rutier