Ciclism

Armstrong se dopa cu martori

Cantareata americana Sherryl Crow, intr-o perioada iubita fostului ciclist Lance Armstrong, a povestit intr-o carte aparuta recent cum in 2004 a asistat la o transfuzie sangvina facuta de rutierul american.

 

Crow a mai scris in cartea aparuta marti in librariile de peste ocean ca le-a spus in 2011 anchetatorilor americani episodul la care a asistat cu Armstrong dopandu-se.

Scrisa de Reed Albergotti si Vanessa O'Connel, doi jurnalisti de la prestigioasa Wall Street Journal, cartea Wheelman prezinta, printre altele, si o calatorie pe care Sherryl Crow si Lance Armstrong au efectuat-o in 2004 in Belgia pentru ca rutierul sa primeasca respectiva transfuzie ilegala.

"Armstrong nu i-a ascuns ceea ce facea, a fost sincer cu ea. A avut incredere ca Sheryl Crow nu avea dorinta de a discuta cu altcineva despre programul de dopaj al echipei. I-a explicat ca pur si simplu este o parte din sport, ca toti ciclistii faceau acelasi lucru", au scris cei doi autori in lucrarea lor.

Mai mult decat atat, in carte se precizeaza ca Sherryl Crow a cazut la o intelegere cu anchetatorii americani pentru ca in schimbul informatiilor furnizate sa nu fie pusa sub acuzare pentru tainuirea unei fapte ilegale. Celebra cantareata a intrat astfel intr-un program de protectie a martorilor.

Lance Armstrong a castigat de sapte ori consecutiv Turul Frantei intre 1999 si 2005, insa in 2012 rutierul a recunoscut ca s-a dopat si a pierdut la masa verde toate titlurile obtinute fraudulos pe sosea. Fostul ciclist a fost exclus pe viata din toate competitiile sportive si i-au fost sterse toate rezultatele din 1998 si pana la retragerea sa din activitate.



Armstrong se dopa cu martori