lucian bute - jean pascal

Lucian Bute - Jean Pascal se joaca pe 7 decembrie

Meciul dintre boxerul roman Lucian Bute si canadianul Jean Pascal, care trebuia sa aiba loc pe 25 mai, a fost reprogramat pentru 7 decembrie 2013 sau 25 ianuarie 2014, date retinute de InterBox si Groupe Yvon Michel (GYM) in vederea galei de la Centre Bell din Montreal, relateaza presa canadiana, citata de AGERPRES.

''Cei doi promotori au considerat ca este bine sa rezerve doua date, pentru a oferi doua optiuni valabile retelei HBO. InterBox si GYM vor discuta in saptamanile viitoare cu reteaua americana si se va lua o decizie in acest sens'', precizeaza comunicatul comun dat publicitatii de promotorii celor doi fosti campioni mondiali.

InterBox si GYM mentioneaza ca toate biletele emise deja pentru gala din 25 mai, anulata intre timp, vor fi valabile pentru gala in care vor boxa Bute si Pascal.

Gala din 25 mai a fost anulata dupa ce Lucian Bute s-a accidentat la mana stanga si a fost supus joi unei interventii chirurgicale pentru indepartarea unor fragmente de os.

Bute va reveni saptamana aceasta in Florida, unde s-a aflat in cantonament si s-a si operat, pentru a-i fi pus un ghips pe care va fi nevoit sa il poarte timp de sase saptamani. Dr Jacques Toueg, din echipa medicala a fostului campion mondial IBF, a precizat ca Bute se va afla in convalescenta timp de patru pana la sase luni.

''Nu ne gandim ca evenimentul ar putea fi amanat din nou, a afirmat David Messier, directorul de comunicare al InterBox. Pentru moment, suntem convinsi ca Lucian va fi pregatit. El se mentine intr-o forma exemplara, iar antrenamentul pentru box nu il va putea relua inainte de luna septembrie, astfel ca va avea timp suficient pentru un meci prevazut in decembrie''.

''Retelele de televiziune cum este cazul HBO depasesc uneori bugetul pe final de an si nu mai exista loc de a adauga astfel de gale. Astfel, ar fi mai usor de organizat un eveniment la inceput de an, cand bugetul nu a fost inca cheltuit'', a explicat Yvon Michel existenta celei de-a doua date pentru meciul dintre Bute si Pascal.

Jean Pascal, foarte dezamagit de anularea meciului din 25 mai, ar fi dorit sa lupte in gala din 8 iunie, in care cap de afis este meciul pentru titlul mondial la semigrea dintre Chad Dawson si Adonis Stevenson, dar deocamdata nu exista o solutie in acest sens.

Michel se va intalni marti cu Pascal pentru a-i face cateva propuneri pentru un meci inaintea confruntarii cu Bute.

''Dupa ce am discutat cu antrenorul sau, credem ca Jean ar avea nevoie de timp sa isi revina din punct de vedere emotional dupa evenimentele din ultimele zile. De aceea, consideram ca nu ar fi posibil pentru el sa urce in ring inainte de sfarsitul lunii iunie. Iar, pentru a putea boxa in decembrie cu Bute, trebuie ca urmatorul sau meci sa nu se desfasoare mai tarziu de luna august'', a afirmat Michel.

Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, are in palmares 31 de victorii (24 prin KO) si o infrangere la profesionisti, iar Jean Pascal, fost campion mondial WBC la semigrea, a obtinut 27 de victorii (16 prin KO), a pierdut de doua ori si a facut un meci egal. Meciul va avea loc in limitele categoriei semigrea.

AGERPRES



Lucian Bute - Jean Pascal se joaca pe 7 decembrie