Atletism

Un campionat regional de atletism din India s-a transformat într-o farsă. Un singur atlet la 100 de metri!

Sursă foto: https://twitter.com/IExpressSports

Un singur atlet s-a mai prezentat la cursa de 100 de metri la Campionatul de Atletism al statului Delhi, în India.

La această situație de-a dreptul bizară s-a ajuns după ce mai mulți agenți ai Agenției Naționale Anti-Doping din India (NADA) s-au prezentat în cursul dimineții de miercuri la stadionul Jawaharlal Nehru din New Delhi, anunță Le Figaro.

Descinderea a avut loc după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini din vestiarul sportivilor care arătau seringi și sticluțe cu celebra substanță EPO (eritropoietină), un hormon care permite creșterea numărului de globule roșii din sânge pentru îmbunățățirea performanțelor sportive.

În consecință, numărul sportivilor care s-au mai prezentat la startul competițiilor programate în ultima zi a scăzut dramatic.

La cursa de 100 de metri, spre exemplu, s-a mai prezentat un singur atlet, Lalit Kumar. Ceilalți șapte au declarat forfait invocând diverse probleme de ordin medical, precum crampe sau întinderi muscular.

Un singur participant s-a prezentat și la aruncarea ciocanului rezervată categorie sub 16 ani.

Sursa citată mai sus precizează că India, potrivit unui raport al Agenției Mondiale Anti-Doping, este a doua țară, după Rusia, în ceea ce privește numărul de încălcări a regulamentului anti-dopaj.



Un campionat regional de atletism din India s-a transformat într-o farsă. Un singur atlet la 100 de metri!