Atletism

Oscar Pistorius va fi eliberat din inchisoare

Atletul sud-african Oscar Pistorius, condamnat in 2014 la cinci ani de inchisoare pentru uciderea din culpa a iubitei sale Reeva Steenkamp, va fi eliberat din detentie saptamana viitoare.

Pistorius nu se va bucura insa de libertatea totala, ci va fi plasat in arest la domiciliu, informeaza presa sud-africana citata de BBC.

Sursa de mai sus anunta ca Pistorius va iesi din inchisoare marti, 20 octombrie.

Ministerul de Justitie din Africa de Sud s-a opus in luna august unei cereri de eliberare conditionata, motivand ca este prea devreme pentru a fi luata o asemenea hotarare in cazul Pistorius, unul care a tinut capul de afis in intreaga lume.

Cerere de eliberare conditionata depusa in iunie

Pistorius fusese condamnat la cinci ani de inchisoare pentru uciderea din culpa a prietenei sale Reeve Steenkamp intr-un proces care a tinut capul de afis in Africa de Sud si nu numai.

Potrivit cadrului legal din Africa de Sud, Pistorius va fi eliberat sub supraveghere corectionala, dupa ce a efectuat o sesime din pedeapsa dicatat initial.

Recomandarea pentru eliberarea conditionata a lui Pistorius a fost facuta de comitetul de conducere al inchisorii din Pretoria, acolo unde se afla in acest moment incarcerat fostul atlet.

Reactiile critice nu au intarziat sa apara, cei mai vehementi fiind membri familiei victimei, acestia considerand ca petrecerea a zece luni dupa gratii nu sunt de ajuns pentru luarea unei vieti.

[news-110181]

 



Oscar Pistorius va fi eliberat din inchisoare