Atletism

Maratonul de la Bucuresti a fost anulat

Sursă foto: https://www.facebook.com/BucharestMarathon/

Cursa care trebuia sa se desfasoare duminica, 11 octombrie, nu se va mai tine din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia organizatorilor de anulare a cursei a fost luata dupa ce rata de imbolnavire cu noul virus gripal a ajuns la nivelul Capitalei la 2.28 la mia de locuitori.

La startul Maratonului Bucuresti trebuiau sa participe 250 de alergatori profesionisti din intreaga lume, pentru multi miza cursei fiind una uriasa, obtinerea unui loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Bucureşti a atins cote alarmante, de 2,28 la mia de locuitori, vă informăm, cu regret, că Maratonul Bucureşti trebuie să fie anulat. Experţii în sănătate publică au alertat membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa riscului real la care se expun atleţii care vin la Bucureşti pentru a participa la Maraton, dar şi asupra riscului pe care un eveniment de o asemenea amploare îl ridică, inevitabil, la adresa sănătăţii publicului”, se arata intr-o scrisoare trimisa de Ministerul Tineretului si Sportului catre organizatori.

Cursa ar fi trebuit sa inceapa duminica, 11 octombrie, in Piata Constitutiei, si ar fi impus mai multe restrictii de trafic pentru bucuresteni.



Maratonul de la Bucuresti a fost anulat