Atletism

Marian Oprea, accidentat, s-a clasat pe sase in finala de la triplu salt

Marian Oprea s-a numarat printre cei 12 finalisti ai concursului de triplu salt din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Beijing. 

15:32 Finala a fost castigata de americanul Christian Taylor, cu 18.32 metri, performanta obtinuta la ultima incercare. Cubanezul Pedro Pichardo a obtinut argintul, cu 17.73 metri. Pe trei s-a clasat portughezul Nelson Evora, cu 17.52 metri.

15:26 Marian Oprea a revenit in concurs pentru ultima saritura, dar aceasta nu a fost validata. Bataia a fost in afara pragului regulamentar. Astfel, Oprea incheie competitia cu 17.06 metri pe pozitia a 6-a. Este cel mai bun rezultat pentru delegatia Romania la Beijing.

15:22 Din pacate, chiar daca nu avem nicio informatie oficiala, se pare ca Marian Oprea s-a accidentat dupa a doua saritura. Acesta nu a mai efectuat incercarile cu numarul trei, patru si cinci. Cu toate acestea ramane in pozitia a 6-a.

14:58 Atletul nostru ramane pe sase, desi nu a mai efectuat a treia incercare. Pichard si Taylor au sarit 17.60 metri la a treia incercare.

14:47 Marian Oprea a sarit 16.23 metri la a doua incercare. Locul 6 provizoriu pentru atletul nostru. Dupa primele trei sarituri atletii cu cele mai bune opt sarituri raman in competitie.

14:30 Cubanezul Pedro Pichardo a reusit sa saritura de 17.52 la prima tentativa. De asemenea, americanul Craddock ajunge la 17.14 metri la prima incercare. Celalalt american, Christian Taylor a sarit dupa 17 metri.

14:20 Marian Oprea a sarit 17.06 metri la prima incercare.

Cu 17.07 din prima incercare, Oprea a avut a treia cea mai lunga saritura din calificari, dar in finala lupta se anunta una acerba pentru primele trei locuri.

Favorit la aur este cubanezul Pedro Pichardo, cu 18.08, cea mai buna performanta a calificarilor si a carierei. 

Americanii Christian Taylor si Omar Craddock sunt la randul lor favoriti la o medalie.



Marian Oprea, accidentat, s-a clasat pe sase in finala de la triplu salt