US Open

Nadal: "Am jucat cel mai bun tenis din cariera la US Open"

Castigator in premiera la US Open, jucatorul spaniol Rafael Nadal a declarat ca, la cei 24 de ani ai sai, sa castige la New York si sa completeze Marele Slem este ca un vis devenit realitate. Vedeti mai jos ce-si propune numarul unu mondial pentru finalul sezonului si ce crede Novak Djokovic despre jocul ibericului.
"Am doar 24 de ani. Pentru mine este un vis sa completez Marele Slem, dar este un vis si mai mare sa castig US Open. Este o senzatie incredibila, pentru ca am muncit toata viata sa ajung unde sunt acum, dar niciodata nu mi-am imaginat ca pot castiga toate cele patru turnee de Mare Slem.

"Victoriile obtinute in fata lui Novak sunt intotdeauna dificil de obtinut. Am si pierdut in fata lui de multe ori, dar acum cred ca am jucat cel mai bun tenis din cariera in acest turneu. Asa simt dupa evolutia din teren, ca am facut cel mai bun meci din cariera la US Open", a declarat Nadal.

Jucatorul spaniol nu are de gand sa se opreasca aici, pentru finalul sezonul propunandu-si castigarea Turneului Campionilor de la Londra.

"Obiectivul meu pentru ultimele luni ale anului ramane castigarea ATP World Tour Finals de la Londra, care este singurul mare titlu pe care inca nu l-am obtinut. Recunosc ca pentru mine este mai dificil sa ma impun acolo, deoarece se joaca in sala pe o suprafata foarte rapida. Este o provocare sa-mi imbunatatesc jocul si pe suprafata sintetica, iar scopul este sa termin sezonul mai bine decat am facut-o in anii precedenti", a concluzionat Nadal.

De cealalta parte, Novak Djokovic a avut doar cuvinte de lauda la adresa oponentului sau, afirmand ca Nadal are toate sansele sa devine cel mai bun jucator din toate timpurile.

"Are capacitatea de a devenit cel mai bun jucator din istoria tenisului, iar acum cred ca joaca cel mai bun tenis al sau pe terenuri hard. Si-a imbunatatit serviciul in mod drastic, viteza, acuratetea si bineinteles jocul din spatele terenului fiind mai solide ca oricand. Asa ca este un jucator complet din toate punctele de vedere", a spus Djokovic.

Pentru a doua oara finalist la US Open, dupa 2007 cand a pierdut in fata lui Federer, noul numar doi mondial a continuat: "Poate ca din punct de vedere emotional am fost putin secatuit dupa semifinala cu Roger, dar fizic am fost complet refacut. Am avut la dispozitie doua zile sa ma recuperez si am fost motivat sa castig finala, dar a fost genul de meci in care oponentul este mai bun ca tine, iar tie nu-ti mai ramane de facut decat sa-l feliciti pentru asta: "Esti mai bun ca mine!". Per ansambul nu cred ca am facut un meci rau, dar el a fost pur si simplu jucatorul mai bun".

Onlinesport


Nadal: "Am jucat cel mai bun tenis din cariera la US Open"