US Open

Capra, noua senzatie a tenisului feminin american

Fiica a unui imigrant italian si a unei foste jucatoare profesioniste, Beatrice Capra, 18 ani, a furnizat placuta surpriza a zilei a patra de competitie la US Open, eliminand-o pe a 18-a favorita, frantuzoaica Aravane Rezai, cu 7-5, 2-6, 6-3.
Clasata pe locul 371 WTA, Capra participa pentru prima data in cariera pe tabloul principal al unui turneu profesionist si americanii o vad deja drept succesoarea surorilor Williams in fruntea ierarhiei mondiale.

Capra o va intalni in turul al treilea pe Maria Sarapova, idolul copilariei sale, aceasta din urma incercand la US Open revenirea in elita tenisului feminin, dupa o perioada mai putin fasta cauzata de accidentarea la umar.

Sarapova a parasit in 2009 turneul de la Flushing Meadows in turul al treilea, fiind eliminata la vremea respectiva de Melanie Oudin, o alta tanara jucatoare americana considerata un real talent.

"Victoria obtinuta de Melanie in urma cu un an ma inspira cu adevarat. Jucasem impotriva ei cu putin inaintea turneului de la US Open, iar apoi ea a ajuns pana in sferturile Grand Slamului. A fost o performanta incredibila si m-am bucurat pentru ea", a completat Capra.

Tanara jucatoare americana a primit sfaturi de la legendarele jucatoare Chris Evert, Billie-Jean King si Martina Navratilova, acestea incurajand-o pe Beatrice Capra inainte de US Open si rezultatele nu au intarziat sa apara.

In primul tur, Capra a trecut de Karolina Sprem, cu 6-1, 6-3

Onlinesport


Capra, noua senzatie a tenisului feminin american