US Open

Niculescu si Gallovits, eliminate in primul tur la US Open

Aflata pentru al treilea an la rand pe tabloul principal la US Open, Monica Niculescu a pierdut, luni, in fata bielorusei Victoria Azarenka, care s-a impus, dupa un meci intins pe durata a 2 ore si 7 minute, cu 6-0, 5-7, 6-1.
Inceputul meciul a fost la discretia favoritei numarul 10, Azarenka transand primul set cu un categoric 6-0, dupa 30 de minute in care jocul a curs intr-o singura directie.

Niculescu a castigat primul sau game dupa sapte reusite la rand ale adversarei sale, jucatoarea din Romania abordand actul secund cu mai multa determinare si luciditate in joc.

In urma a nu mai putin de patru break-uri, Niculescu castiga setul secund cu 7-5, trimitand meciul intr-un decisiv care avea sa fie dominat de Azarenka.

Jucatoarea Edina Gallovits, 25 ani, a fost invinsa, luni, in primul tur la US Open, de catre frantuzoaica Marion Bartoli.

A 13-a favorita la castigarea ultimul Grand Slam al anului s-a impus cu 6-3, 6-2, dupa o ora si jumatate de joc.

Ajunsa in aceasta saptamana pe locul 101 mondial, Gallovits pierde pentru al patrulea an la rand in primul tur la Flushing Meadows.

Intr-o alta partida contand pentru runda inaugurala, campioana din 2009, Kim Clijsters, s-a impus cu 6-0, 7-5 in fata unguroaicei Greta Arn.

Surpriza si nu prea in disputa dintre slovaca Daniela Hantuchova si fosta lidera mondiala Dinara Safina, prima jucatoare castigand in doua seturi, scor 6-3, 6-4.

Castigatoarea din acest an de la Roland Garros, italianca Francesca Schiavone, nu a avut nicio problema in merge mai departe in turul secund, depasind-o pe japoneza Ayumi Morita, cu 6-1, 6-0.

Sfert-finalista in urma cu un an, cand a uimit intreaga lume a tenisului cu performanta sa, americanca Melanie Oudin s-a calificat la randul sau in turul al doilea, dupa ce a trecut de ucraineanca venita din calificari Olga Savchuk, scor 6-3, 6-0.

Onlinesport


Niculescu si Gallovits, eliminate in primul tur la US Open