US Open

Safina, in premiera in semifinale la New York

Favorita numarul sase la inceputul turneului de Mare Slem gazduit de complexul Flushing Meadows, rusoaica Dinara Safina s-a calificat, miercuri, in penultimul act al turneului, dupa ce a invins-o pe Flavia Pennetta din Italia, cu 6-2, 6-3.

"Este fantastic. Sunt foarte aproape de a obtine aceeasi performanta ca si fratele meu (n.r. - campion la US Open in 2000), asa ca sper sa avem aceleasi titluri intr-o zi", a declarat Safina dupa finalul meciului din sferturi.

Aflata pentru prima data intre primele opt jucatoare la un turneu de Mare Slem, Flavia Pennetta si-a pierdut de doua ori serviciul in primul set pe fondul unui joc agresiv din partea Dinarei Safina.

In actul secund a 16-a favorita la castigarea trofeului a reusit un break prin care a preluat conducerea, scor 2-1, dupa care a cedat initiativa in fata tenacei sale adversare, recunoscandu-se in final invinsa cu 6-3.

Finalista de sase ori in ultimele sapte turnee, Dinara Safina va juca in semifinale cu reprezentanta gazdelor Serena Williams, invingatoare in fata surorii sale mai mari Venus, cu 7-6 (6), 7-6 (7).

Onlinesport: Dumitru Stircu



Safina, in premiera in semifinale la New York