US Open

Cinci seturi pentru un loc in sferturi

Detinatorul titlului de la Flushing Meadows, Roger Federer, a avut nevoie de cinci seturi si mai bine de trei ore si jumatate pentru a-si asigura locul in sferturile ultimului turneu de Mare Slem al anului.

La capatul unui meci foarte disputat in compania rusului Igor Andreev, fostul lider mondial si-a apropiat victoria cu 6-7 (5), 7-6 (5), 6-3, 3-6, 6-3, urmand a juca pentru un loc in semifinale cu luxemburghezul Gilles Muller. Acesta din urma l-a invins surprinzator pe rusul Nikolay Davydenko, scor 6-4, 4-6, 6-3, 7-6 (10).

Dupa trei meciuri in care si-a apropiat fara probleme de fiecare data victoria, Roger Federer a dat din nou semne de slabiciune in fata tenacelui Igor Andreev. Numarul doi mondial si-a pierdut serviciul inca din primul game al meciului, continuand seria greselilor nefortate de-a lungul intregului meci, la final in dreptul sau adunandu-se neverosimila cifra de 60 de astfel de erori neprovocate.

“Andreev a jucat foarte bine. Mi-a luat foarte usor break-ul la inceput si apoi m-am chinuit pentru a reintra in meci cu jocul din spatele terenului. Setul secund a fost decisiv pentru a reintra in meci. Am continuat sa servesc bine, dar a fost un meci foarte greu”, a declarat la final Federer, care nu mai jucase un meci de cinci seturi pe arena Arthur Ashe din 2004, cand l-a invins pe Andre Agassi in faza sferturilor de finala.

De cinci seturi a avut nevoie si Novak Djokovic pentru a ajunge intre cei mai buni opt jucatori de la New York, numarul trei mondial invingandu-l pe spaniolul Tommy Robredo cu 4-6, 6-2, 6-3, 5-7, 6-3. In sferturi, campionul de la Australian Open se va duela cu favoritul local Andy Roddick, acesta trecand in 87 de minute de chilianul Fernando Gonzalez, cu 6-2, 6-4, 6-1.

“Novak a devenit unul dintre jucatorii de elita, dar voi incerca sa-l inving”, a declarat Roddick, invingator la US Open in 2003. De cealalta parte, Djokovic s-a plans la finalul meciului cu Robredo de oboseala acumulata si de lipsa prospetimii in joc.

“Nu m-am simtit deloc bine. De cand am intrat pe teren m-am simtit lipsit de energie, asa ca am incercat sa uit de aceasta situatie. Am fost nevoit sa solicit mai multe pauze medicale, sa merg la vestiar, pentru ca mi-am dorit victoria cu orice pret”, a spus Djokovic.

Programul sferturilor de finala in turneul masculin de la US Open:

Miercuri
Juan Martin Del Potro – Andy Murray
Rafael Nadal – Mardy Fish

Joi
Roger Federer – Gilles Muller
Andy Roddick – Novak Djokovic

Onlinesport: Dumitru Stircu



Cinci seturi pentru un loc in sferturi