US Open

Federer, calificat fara probleme in optimi

Jucatorul elvetian Roger Federer continua cursa de aparare a titlului la US Open, calificandu-se in optimile de finala, dupa ce l-a invins in trei seturi pe cehul Radek Stepanek, scor 6-2, 6-2, 6-3.

“Este bine pentru mine ca nu am irosit prea multa energie. Joc bine si avansez pe tablou, lucru care ma face fericit. Am servit bine in toate meciurile de pana acum si intotdeauna acesta este un semn bun pentru restul turneului. Nu-mi propun sa impresionez pe nimeni in aceste meciuri de inceput, iar daca se intampla asa atunci este foarte bine”, a declarat Federer, jucator aflat in cautarea unui al cincilea titlu consecutiv la Flushing Meadows. Urmatorul adversar al fostului lider mondial va fi rusul Igor Andreev, care l-a invins de asemenea in trei seturi pe spaniolul Fernando Verdasco.

In cel mai disputat meci al zilei de duminica din concursul masculin, sarbul Novak Djokovic a avut nevoie de patru seturi pentru a-l depasi pe croatul Marin Cilic. La doar 19 ani, Cilic i-a dat o replica taioasa finalistului editiei trecute de la New York, castigand primul set la tie-break cu 9-7. Castigator in acest sezon la Australian Open, Djokovic s-a impus in urmatoarele trei acte, cu 7-5, 6-4, 7-6 (0), obtinand astfel calificarea in optimi dupa trei ore si 52 de minute. Spaniolul Tommy Robredo va fi urmatorul adversar al numarului trei mondial.

Concursul feminin a programat, duminica, primele patru optimi de finala, cu exceptia lui Marion Bartoli, invinsa de Sybille Bammer cu 7-6 (3), 0-6, 6-4, toate celelalte favorite calificandu-se in sferturi. Cap de serie numarul doi si principala favorita dupa eliminarea Anei Ivanovic, sarboaica Jelena Jankovic a trecut dupa disputarea setului decisiv de daneza Caroline Wozniacki, scor 3-6, 6-2, 6-1. “In primul set a jucat foarte bine, iar eu a trebuit sa alerg pe tot terenul. Nu mi-am gasit deloc ritmul, iar ea a profitat. Am ramas calma stiind ca trebuie sa schimb ceva in jocul meu, astfel ca am revenit in meci”, a declarat Jankovic, care va juca pentru un loc in semifinale cu Sybille Bammer, jucatoare pe care a invins-o de sase ori in sapte intalniri directe.

In sferturile de finala s-a calificat si campioana olimpica de la Beijing, Elena Dementieva, sportiva din Rusia avand nevoie de doar 61 de minute pentru a transa disputa cu Li Na din China, scor 6-4, 6-1. Pentru un loc in semifinale Dementieva se va duela cu Patty Schnyder din Elvetia, jucatoare care a invins-o in trei seturi pe slovena Katarina Srebotnik, scor 4-6, 6-3, 6-3. Pana in prezent cele doua jucatoare s-au intalnit de 17 ori, Dementieva castigand noua dintre aceste meciuri.

Alte rezultate, inregistrate, in turul 3 la masculin:

Nikolay Davydenko (5) - Dmitry Tursunov (26), 6-2, 7-6 (3), 6-3

Andy Roddick (8) - Andreas Seppi (31), 6-2, 7-5, 7-6 (4)

Fernando Gonzalez (11) - Jarkko Nieminen, 7-5, 6-4, 6-7 (3), 6-1

Igor Andreev (23) - Fernando Verdasco (13), 6-2, 6-4, 6-4

Tommy Robredo (15) - Jo-Wilfried Tsonga (19), 7-6 (2), 6-2, 6-3

Gilles Muller - Nicolas Almagro (18), 6-7 (3), 3-6, 7-6 (7), 7-6 (6), 7-5

Onlinesport: Dumitru Stircu



Federer, calificat fara probleme in optimi