Roland Garros

Hanescu, eliminat de Djokovic

Jucatorul Victor Hanescu s-a oprit in turul trei la editia din acest an a Grand Slam-ului de la Roland Garros, fiind invins in patru seturi de Novak Djokovic. Al treilea favorit s-a impus, cu 6-3, 3-6, 6-3, 6-2, dupa 2 ore si 38 minute.
Un break a facut diferenta in primul set, adjudecat de Djokovic in 44 minute. Sarbul s-a desprins la 3-1 si a inchis actul cu 6-3.

Al treilea jucator al lumii a inceput tare si setul secund, cu game castigat pe serviciul lui Hanescu. Cel mai valoros jucator roman al momentului a revenit imediat, preluand conducerea pe tabela.

Hanescu s-a desprins decisiv in game-ul opt, pe care l-a castigat pe serviciul lui Djokovic, dupa mai multe erori nefortate ale sarbului.

Setul a intrat in contul lui Hanescu, scor 6-3, si meciul era din nou in echilibru. Un singur break a facut diferenta si in setul al treilea, de aceasta data in favoarea lui Djokovic, favoritul trei distantandu-se la 4-2.

Cu un prim serviciu care a functionat la 72 la suta din capacitatea maxima, Hanescu a fost prea defensiv in multe momente cheie ale meciului, permitandu-i lui Djokovic sa revina in joc din situatii critice.

Sarbul a inchis setul cu 6-3, dupa care Hanescu a dominat inceputul actului al patrulea. 2-0 cu break si serviciul pentru al 31-lea favorit.

Din acel moment jocul a curs intr-o singura directie, Djokovic castigand punct dupa punct pana a inchis meciul cu un 6-2 mincinos, disputa din teren fiind mult mai echilibrata decat ar lasa impresa rezultatul.

Pentru Djokovic a fost a patra victorie consecutiva in fata lui Hanescu, care ramane cu sfertul de finala jucat in 2005 drept cel mai bun rezultat pe zgura de la Roland Garros.

Semifinalist in doua randuri, in 2007 si 2008, Djokovic urca in optimi unde va juca impotriva invingatorului disptei dintre spaniolul Juan Carlos Ferrero si americanul Robby Ginepri.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Hanescu, eliminat de Djokovic