Roland Garros

Hanescu il intalneste pe Hernandez in primul tur la Roland Garros

Singurul reprezentant al Romaniei prezent pe tabloul principal masculin de la Roland Garros, Victor Hanescu, il a intalni in primul tur al turneului de Mare Slem de la Paris pe spaniolul Oscar Hernandez.
Desemnat cap de serie numarul 31, Hanescu l-a mai intalnit o singura data in cariera in circuitul ATP pe Hernandez, in 2009, cand a pierdut in primul tur al Open Romania de la Bucuresti. Atunci a fost 7-6 (5), 6-4 pentru jucatorul de 32 ani din Barcelona.

Clasat pe locul 37 ATP, Hanescu porneste cu prima sansa in fata lui Hernandez (103 ATP), dupa ce a disputat o finala la Casablanca si alte doua optimi de finala in turneele Masters ATP 1000 de la Roma si Madrid.

Liderul mondial si detinatorul titlului, Roger Federer, debuteaza in fata australianului Peter Luczak, in timp ce spanioul Rafael Nadal il va intalni pe francezul Gianni Mina, jucator care a beneficiat de un wild-card.

Cea mai echilibrata intalnire a tabloului masculin in primul tur este cea dintre Andy Murray, al patrulea favorit, si francezul Richard Gasquet.

Cotat cu sansa a treia la castigarea turneului, sarbul Novak Djokovic il infrunta in runda inaugurala pe rusul Evgheny Korolev.

Turneul de la Roland Garros debuteaza, duminica, 23 mai.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Hanescu il intalneste pe Hernandez in primul tur la Roland Garros