Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Monika Gyorgy, penultima la schi fond 30 km start in bloc

Sportiva romana Monika Gyorgy a ocupat locul 47, penultimul, in proba de schi fond 30 kilometri, start in bloc, sambata, la Jocurile Olimpice de la Vancouver, informeaza AFP.

Gyorgy a parcurs cei 30 de kilometri în o ora, 44 de minute, 3 de secunde si cinci zecimi.

Câstigatoarea titlului olimpic, sportiva poloneza Justyna Kowalczyk, a fost stabilita la fotofinis, cu timpul de 1:30.33.7, fiind urmata de reprezentanta Norvegiei, Marit Bjoergen, la 3 zecimi de secunda, si de finlandeza Aino-Kaisa Saarinen, la un minut si cinci zecimi.

Dubla campioana mondiala, Justyna Kowalczyk a obtinut a treia medalie la Vancouver, dupa cele de argint, la sprint, si de bronz, în proba de urmarire.

Sportiva norvegiana Marit Bjoergen a ratat sansa de a cuceri a patra medalie de aur la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, dupa cele cu stafeta Norvegiei în proba de schi fond, 4x5 km, schi fond urmarire 15 kilometri (7, 5 kilometri în stilul clasic, 7,5 kilometri în stiul liber) si proba de sprint clasic individual. La aceste performante, se mai adauga medalia de bronz din proba de 10 km liber.

Între Kowalczyk si Bjoergen a izbucnit un scandal dupa ce schioarea poloneza a acuzat-o pe norvegianca Marit Bjoergen ca a câstigat datorita unui medicament pentru astm. Marit Bjoergen a reactionat la acuzatiile lui Kowalczyk spunând ca poloneza nu stie sa piarda.

Mediafax



Monika Gyorgy, penultima la schi fond 30 km start in bloc