Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Locul 15 pentru echipajul romanesc feminin de bob doua persoane

Echipajul feminin romanesc de bob doua persoane a incheiat pe locul 15 competitia olimpica de la Whistler Sliding Centre, Carmen Radenovic si Alina Vera Savin terminand la aproape sase secunde in urma noilor campioane olimpice.
Dupa o a treia mansa in care au pierdut doua locuri, coborand in 54.82 secunde, Radenovic si Savin s-au redresat in ultima mansa, cand au venit la 54.58. Timpul cumulat al echipajului Romania 1 a fost de 3 minute, 38 secunde si 27 sutimi.

Primele doua echipaje ale Canadei au dominat ultimele manse programate joi, obtinand medaliile de aur si argint puse in joc. Kaillie HUmphries si Heather Moyse le-au invins cu 85 sutimi de secunda pe conationalele lor Helen Upperton si Shelley-Ann Brown.

Pentru delegatia Canadei a fost a 7-a medalie de aur obtinuta la actuala editie a Jocurilor Olimpice, natiunea gazda egaland astfel Statele Unite si Germania la numarul medaliilor din cel mai pretios metal.

Medaliile de bronz au revenit americancelor Erin Pac si Elana Meyers din echipajul secund al Statelor Unite, cele avand o intarziere de o secunda si 12 sutimi.

Germania a ratat surprinzator podiumul, echipajul numarul unu, format din Sandra Kiriasis si Christin Senkel, clasandu-se pe patru, la o secunda si 53 sutimi.

Echipajul secund al Germaniei a avut parte de o rasturnare in mansa secunda, Cathleen Martini pierzand controlul bobului sau dupa mai multe derapaje violente, in cele din urma Romy Logsch fiind aruncata pe partie. Ambele sportive au scapat fara accidentari.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Locul 15 pentru echipajul romanesc feminin de bob doua persoane