Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Canadienii Virtue si Moir au adus primul aur la dans pentru continentul nord-american

Patinatorii canadieni Tessa Virtue si Scott Moir au cucerit, luni, titlul olimpic in proba de dans la patinaj artistic, aceasta fiind prima medalie de aur din istorie pentru continentul nord-american, mereu aflat in umbra reprezentantilor Uniunii Sovietice si ai Rusiei.
Cei doi si-au pastrat prima pozitie si dupa programul liber, totalizand astfel 221.57 puncte. Pe pozitia secunda au incheiat concursul americanii Meryl Davis si Charlie White, cu 215.74 puncte.

Ordinea s-a pastrat nemodificata si in ceea ce priveste ultima treapta a podiumului, pe care au urcat la final rusii Oksana Domnina si Maxim Sabalin, dupa un toal de 207.64 puncte.

Se intampla pentru a treia oara dupa introducerea probei de dans in competitia olimpica de patinaj artistic (1976) cand aurul nu este obtinut de patinaotir din Uniunea Sovietica sau Rusia.

Argintul obtinut de perechea americana reprezinta a 25-a medalie pentru delegatia Statelor Unite la Jocurile Olimpice de la Vancouver, egalandu-se astfel recordul de la Torino.

Onlinesport


Canadienii Virtue si Moir au adus primul aur la dans pentru continentul nord-american