Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Austria a zdrobit concurenta la sarituri pe echipe

Competitia olimpica de sarituri cu schiurile s-a incheiat, luni, cu intrecerea pe echipe programata pe trambulina mare, titlul olimpic fiind adjudecat de puternica echipa a Austriei.
In componenta Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern si Gregor Schlierenzauer, Austria a adunat un total descurajant pentru celelalte echipe de 1107.9 puncte.

Liderul Austriei, Schlierenzauer, a reusit doua sarituri absolut fabuloase, terminand mansa secunda si concursul cu o reusita de 146.5 metri.

Pe locul secund s-a clasat echipa Germaniei, Michael Neumayer, Andreas Wank, Martin Schmitt si Michael Uhrmann adunand 1035.8 puncte.

Norvegia a completat podiumului, Anders Bardal, Tom Hilde, Johan Remen Evensen si Anders Jacobsen totalizand 1030.3 puncte prin care au adus prima si singura medalie pentru delegatia din tara fiordurilor in competitia de sarituri cu schiurile.

Topul sase a fost completat de Finlanda (1014.6 puncte), Japonia (1007.7 puncte) si Polonia (996.7 puncte). In mansa secunda au ma concurat echipele Cehiei si Sloveniei.

Desi nu a participat in competitia pe echipe, Elvetia a incheiat pe primul loc in clasamentul pe medalii, dupa cele doua titluri olimpice aduse de Simon Ammann.

Austria a ocupat locul secund, cu un aur si doua medalii de bronz pentru Schlierenzauer in cele doua concursuri individuale, in timp ce Polonia s-a clasat pe trei, dupa cele doua medalii de argint obtinute la individual de Adam Malysz.

Germania, cu un argint la echipe, si Norvegia, cu un bronz in aceeasi proba, au completat clasamentul pe medalii.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Austria a zdrobit concurenta la sarituri pe echipe