Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Bobul romanesc de doua persoane pe locul 11 la Vancouver

Echipajul de bob doua persoane al Romaniei a incheiat pe locul 11 competitia olimpica de la Vancouver, egaland astfel cel mai bun rezultat al delegatiei tricolore la a 21-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna.
Cu timpul cumulat de 3 minute, 29 secunde si 43 sutimi, Nicolae Istrate si Florin Cezar Craciun au incheiat concursul la jumatatea ierarhiei, in fata unor echipaje precum Statele Unite 3, Canada 1, Italia 2 sau Austria 2.

Pe locul 9 dupa primele doua manse de sambata, Istrate si Craciun au pierdut teren, duminica, in fata Germaniei 3 si Statelor Unite 2, echipaje care au depasit bobul romanesc cu 14, respectiv 3 sutimi de secunda.

Victoria a fost obtinuta de echipajul Germania 1, in componenta Andre Lange si Kevin Kuske, cei doi oprind cronometrul la 3 minute, 26 secunde si 65 sutimi.

Pe locul secund a incheiat echipajul Germania 2, cu Thomas Florchuetz si Richard Adjei in bob, cei doi avand o intarziere de 22 sutimi de secunda.

Medaliile de bronz au fost castigate de rusii Aleksandr Zubkov si Alexey Voevoda, care au incheiat traseul la 86 sutimi de invingatori.

Pentru germanul Andre Lange titlul olimpic obtinut la Vancouver este al patrulea din cariera, dupa ce la Torino a castigat la 2 si 4 persoane, iar la Salt Lake City a fost campion olimpic la 2 persoane.

Lange a devenit astfel sportivul cu cele mai multe medalii de aur la bob din istoria Jocurilor Olimpice.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Bobul romanesc de doua persoane pe locul 11 la Vancouver