Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Americanul Ohno a intrat in istorie dupa a 7-a medalie olimpica la patinaj viteza

Patinatorul american Apolo Anton Ohno si-a vazut, sambata, visul cu ochii, dupa ce a incheiat pe locul trei cursa de 1000 metri in competitia de patinaj viteza pe pista scurta, devenind astfel cel mai medaliat sportiv american din istorie la Jocurile Olimpice de Iarna.
Pana la cursa de sambata Ohno impartea recordul de sase medalii cu Bonnie Blair, de cinci ori medaliat cu aur (Calgary, Albertville - 2 si Lillehammer - 2) si o data medaliat cu bronz (Calgary).

Drumul lui Ohno spre stabilirea noului record nu a fost unul usor, americanul de 27 ani revenind spectaculos pe podium dupa ce l-a un moment dat alunecase pe ultima pozitie a cursei.

Pe primele doua locuri s-au clasat sud-coreenii Jung-Su Lee si Ho-Suk Lee, care au dominat categoric intrecerea de 1000 metri din Pacific Colisseum.

Altfel, chinezoaica Yang Zhou a obtinut medalia de aur in cursa de 1500 metri, stabilind totodata si un nou record olimpic, cu timpul de 2 minute, 16 secunde si 993 miimi.

Eun-Byul Lee si Seung-Hi Park, ambele din Coreea de Sud, au completat podiumul.

Reprezentanta Romaniei Katalin Kristo a incheiat pe locul 24 din 32 de finaliste, cu timpul de 2 minute, 36 secunde, 022 miimi.

Onlinesport


Americanul Ohno a intrat in istorie dupa a 7-a medalie olimpica la patinaj viteza