Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Locul 9 pentru Istrate si Craciun la bob dupa doua manse

Echipajul Romania 1, format din Nicolae Istrate si Florin Cezar Craciun, ocupa locul 9 in clasamentul concursului olimpic de bob 2 persoane dupa desfasurare primelor doua manse.
Cei doi romani au acumulat timpul de 1 minut, 44 secunde si 60 sutimi, la o secunda si 29 sutimi fata de cei doi germani aflati in fruntea ierarhiei, Andre Lange si Kevin Kuske.

In prima mansa echipajul romanesc a parcurs traseul in 52.19 secunde, pentru ca la a doua coborare a opreasca cronometrul la 52.41 secunde.

Pozitia secunda este ocupata de al doilea echipaj german, format din Thomas Florchuetz si Richard Adjei, cei doi avand o intarziere de doar 11 sutimi de secunda fata de lideri.

Pe trei s-au clasat rusii Aleksandr Zubkov si Alexey Voevoda, la jumatate de secunda in urma lui Lange si Kuske.

Locul obtinut de cei doi reprezentanti ai Romaniei este cu atat mai meritoriu, cu cat in spatele lor se claseaza echipajele Germania 3, SUA 2 si 3, precum si Italia 1.

Patru echipaje au parasit competitia, Australia 2 pentru ca nu a ajuns la finalul intai, Liechtenstein 1 pentru ca nu a luat startul in mansa a doua, iar Marea Britanie 1 si Austria 1 pentru ca au fot descalificate.

Astfel au mai ramas in concurs 23 de boburi.

Ultimele doua manse ale concursului masculin de bob 2 persoane sunt programate, duminica, la ora locala 16 (ora 2, luni dimineata in Romania).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Locul 9 pentru Istrate si Craciun la bob dupa doua manse