Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Plusenko: "Poate Evan avea mai multa nevoie de aceasta medalie de aur decat mine"

Patinatorul rus Evgheni Plusenko, medaliat cu argint in proba masculina a concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice, a declarat ca probabil americanul Evan Lysacek avea mai multe nevoie de aur decat el, informeaza AFP.

"La finalul programului eram optimist. Am crezut ca am câstigat. Însa Evan poate avea mai multa nevoie de aceasta medalie de aur decât mine. Pentru ca eu o am deja. Doua medalii de aur si una de argint nu este asa rau. Dupa acest esec nu voi renunta. Trebuie sa mergem înainte", a declarat Plusenko.

Campionul olimpic, Evan Lysacek, a afirmat ca a realizat abia în timpul ceremoniei de premiere ca i s-a împlinit un vis. "Asteptarea a fost atât de lunga, iar ceremonia a fost atât de scurta. Voiam sa fie eterna. Am muncit atât de mult, pas cu pas, pentru a ajunge aici. Îi datorez multe antrenorului meu, care este un adevarat psiholog. Este o onoare sa devin campion olimpic în fata lui Evgheni Plusenko. El m-a inspirat atât de mult, m-a motivat atât de mult", a spus Lysacek.

Patinatorul american Evan Lysacek a câstigat, vineri, medalia de aur în proba masculina din cadrul concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Vancouver.

Lysacek a acumulat un punctaj de 257.67, reusind sa câstige dupa, în urma programului scurt, se afla pe locul doi.

Locul doi a fost ocupat de rusul Evgheni Plusenko, cu 256.36 puncte, în timp ce pe trei s-a clasat japonezul Daisuke Takahashi, cu 247.23 puncte.

Mediafax



Plusenko: "Poate Evan avea mai multa nevoie de aceasta medalie de aur decat mine"