Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Evan Lysacek: "Am facut cel mai bun program in momentul cel mai important"

Patinatorul american Evan Lysacek, castigator al titlului olimpic in proba masculina la Vancouver, a declarat ca a reusit sa realizeze cel mai bun program liber atunci cand a contat cel mai mult, informeaza AFP.

"Am facut cel mai bun program liber din acest sezon. Si l-am facut în momentul cel mai important. Ma asteptam la o prestatie atât de curata înca de la începutul sezonului. M-am simtit bine. Am încercat sa nu fiu euforic dupa sariturile reusite. Nu am mai patinat primul din ultima grupa de mult timp, însa acest lucru nu m-a afectat", a afirmat Lysacek.

Lysacek a evoluat pe muzica lui Igor Stravinsky, iar pentru realizarea programului a studiat comportamentul pasarilor.

Daisuke Takahashi, japonezul clasat pe locul trei, a afirmat ca este extrem de fericit de câstigarea medaliei de bronz. "Când am stiut ca am bronzul, am izbucnit în plâns. Nu-mi sta în caracter sa plâng, însa a fost multa emotie. Unele parti ale programului meu nu au fost perfecte, dar am terminat pe podium. În urma cu un an eram accidentat si nu eram în stare sa patinez. Nu as fi crezut ca sunt capabil sa-mi revin atât de repede", a comentat Takahashi.

Patinatorul american Evan Lysacek a câstigat, vineri, medalia de aur în proba masculina din cadrul concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Vancouver.

Lysacek a acumulat un punctaj de 257.67, reusind sa câstige dupa, în urma programului scurt, se afla pe locul doi.

Locul doi a fost ocupat de rusul Evgheni Plusenko, cu 256.36 puncte, în timp ce pe trei s-a clasat japonezul Daisuke Takahashi, cu 247.23 puncte.

Mediafax



Evan Lysacek: "Am facut cel mai bun program in momentul cel mai important"