Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Canada era sa o comita in fata Elvetiei: victorie la loviturile de departajare

Principala favorita la castigarea titlului olimpic, echipa de hochei pe gheata a Canadei a trecut de primul test important al turneului de la Vancouver, joi, dupa ce a invins Elvetia in urma loviturilor de departajare. A fost primul meci din faza preliminara a unui turneu olimpic decis la penalty-uri.
Golul decisiv la spectaculoasele penalty-uri din hochei a marcat de Sidney Crosby, jucatorul de 22 ani de la Pittsburgh Penguins revansandu-se dupa ce a ratat la prima incercare.

Meciul din Canada Hockey Palace a fost unul extrem de echilibrat, jucatorii din tara cantoanelor realizand de departe meciul vietii in fata unui adevarat dream team canadian.

Desi au avut doua situatii consecutive de superioritate numerica, jucatorii frunzei de artar au deschis scorul in minutul 9:21 prin Dany Heatley, cand toti cei elvetienii erau pe gheata.

Canadienii nu au mai ratat ocazia de superioritate aparuta in debutul partii secunde, Patrick Marleau trecandu-si numele pe lista marcatorilor dupa doar 35 secunde de la reluarea meciului.

Elvetienii au revenit in meci opt minute mai tarziu prin reusita lui Ivo Ruthemann, jucator de 33 ani care evolueaza in campionatul intern la SC Berna.

Spre surprinderea intregii asistente elvetienii au egalat cu zece secunde inaintea finalului reprizei a doua, Patrick von Gunten finalizand din pasa lui Thibaut Monnet.

Cum in ultima repriza tabela a ramas nemodificat s-a intrat in prelungiri, tabela continuand sa ramana intepenita la 2-2. S-a ajuns astfel la loviturile de departajare, unde Martin Brodeur a inchis poarta Canadei.

Sidney Crosby l-a invins la lovitura suplimentara pe Jonas Hiller, Canada evitand prima mare surpriza a turneului olimpic de hochei pe gheata.

Altfel, echipa Statelor Unite a depasit Norvegia in al doilea meci din Grupa A, scor 6-1, americanii marcand trei goluri in ultima repriza a meciului.

Onlinesport
foto: brianpoulsen


Canada era sa o comita in fata Elvetiei: victorie la loviturile de departajare