Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Georgia incepe ofensiva: "Pista a fost problema"

Presedintele Comitetului Olimpic Georgian, Giorgi Natsvlisvili, s-a plans, joi, ca normele de securitate de la Jocurile Olimpice de la Vancouver nu au fost respectate, ceea ce a dus, in opinia sa, la decesul sportivului Nodar Kumaritashvili, in timpul unui antrenament oficial, informeaza AFP.
"Normele de securitate nu au fost respectate. Indiferent de viteza, sportivul nu ar fi trebuit sa fie aruncat în afara pistei", a spus Natsvlisvili, citat de agentia Interpress.

Presedintele forului georgian a respins varianta ca accidentul fatal sa fi fost cauzat de lipsa de experienta a lui Kumaritashvili. "Exclud varianta ca Nodar nu era suficient de experimentat. Din punctul meu de vedere, pista a fost problema. Vom astepta rezultatele investigatiei privind accidentul, dupa care, împreuna cu familia sportivului, vom decide cum vom actiona", a adaugat Natsvlisvili.

Nodar Kumaritashvili a decedat, la 12 februarie, dupa ce a pierdut controlul saniei sale si a fost aruncat în afara pistei, izbindu-se de un stâlp metalic, la un antrenament înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Vancouver.

Astazi (joi, 18 februarie 2010), alti doi sportivi au fost aproape de un accident grav, exact in virajul mortal al lui Kumaritashvili, insa au avut un noroc chior.

Federatia Internationala de Sanie si organizatorii JO au pus decesul georgianului pe seama unei erori umane, excluzând varianta unei probleme a pistei. În urma accidentului, parapetele de la pista au fost înaltate.

Nodar Kumaritashvili, al carui trup neînsufletit a fost repatriat în Georgia, miercuri, va fi înmormântat, sâmbata, în orasul Bakuriani.

La Whistler, unde a avut loc accidentul lui Kumaritashvili, altarul ce era improvizat sub inelele olimpice nu mai exista, lumânarile si portretul sportivului georgian decedat fiind luate.

Mediafax


Georgia incepe ofensiva: "Pista a fost problema"