Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Primul titlu olimpic pentru Rusia, decis la fotografie intre doi rusi

Cinci zile au asteptat rusii obtinerea primului titlu olimpic la Jocurile Olimpice de la Vancouver, Nikita Kriukov castigand, miercuri, cursa masculina de sprint la schi fond. El l-a depasit pe ultima linie dreapta pe conationalul Alexander Panzhinskiy, care a pierdut centimetru cu centimetru din micul avans pe care il avea.
Cronometrat cu timpul de 3 minute, 36 secunde si 3 zecimi, Kriukov l-a invins la fotografie pe conationalul sau Alexander Panzhinskiy, cei doi oferind un duel de zile mari pentru aurul olimpic.

Finalul a fost dramatic. Panzhinskiy intrase primul pe linia dreapta si parea ca va castiga, avand peste un metru avantaj. Insa, Kriukov s-a dus pe dreapta si a tras cu mainile fulminant, recuperand centimetru cu centimetru pe ultima suta de metri. Ambii sportivi s-au aruncat cu pieptul inainte pe linia de sosire, insa Kriukov a fost cel care a avut castig de cauza la fotografie.

Norvegianul Petter Northung a intrat in posesia medaliei de bronz, sosind cu o intarziere de 9.2 secunde.

Dupa primele cinci zile de competitie Rusia ocupa ultimul loc in clasamentul pe medalii, cu o singura prezenta pe podium, bronzul reusit de patinatorul Ivan Skobrev la 5000 metri.

In cursa feminina de sprint s-a impus Marit Bjoergen din Norvegia, sportiva din tara fiordurilor obtinand astfel prima medalie olimpica de aur.

Medaliata cu argint la Salt Lake City si Torino, Bjoergen a depasit-o cu o secunda si o zecime pe lidera mondiala a momentului, Justyna Kowalczyk din Polonia, medalia de bronz revenindu-i slovenei Petra Majdic.

Onlinesport


Primul titlu olimpic pentru Rusia, decis la fotografie intre doi rusi