Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Canada a zdrobit Norvegia in primul meci al turneului olimpic de hochei pe gheata

Clasarea pe locul 7 la editia precedenta a Jocurilor Olimpice de Iarna i-a obligat pe canadieni sa inceapa in forta turneul de la Vancouver, inventatorii sportului cu puc si crosa pe gheata zdrobind Norvegia, cu 8-0.
Scandinavii au pastrat echilibrul in prima repriza, incheiata la egalitate, dupa care canadienii au inceput recitalul de goluri in debutul partii secunde.

La 2 minute si 30 secunde de la inceputul reprizei a doua a aparut prima situatie de superioritate numerica pe gheata si Jarome Iginla, jucatorul lui Calgary Flames, a deschis scorul.

Pana la pauza au urmat alte doua goluri marcate de Danny Heatley (San Jose Sharks) si Mike Richards (Philadelphia Flyers), ambele reusite venind in situatii de egalitate numerica pe gheata.

Ryan Getzlaf a ridicat scorul la 4-0 in minutul 5 al reprizei a treia, pentru ca in ultimele 14 minute canadienii sa mai puncteze de alte patru ori prin Dany Heatley, Jarome Iginla (2) si Corey Perry.

Inceput perfect de turneu pentru Canada, echipa care a castigat de sapte ori in istorie titlul olimpic, ultima data in 2002 la Salt Lake City.

In cealalta partida a Grupei A, Statele Unite a invins Elvetia, cu 3-1, prin golurile marcate de Ryan Bobby, David Backes si Ryan Malone. Reusita de onoare a elvetienilor a venit intr-o situatie de superioritate numerica, marcator fiind Roman Wick.

Statele Unite au doua titluri olimpice in palmares, ultimul fiind obtinut in 1980 la Lake Placid, New York.

Altfel, Rusia a debutat la turneul olimpic invingand Letonia, scor 8-2. Cehia intalneste Slovacia, miercuri, in celalalt meci al Grupei B.

Onlinesport


Canada a zdrobit Norvegia in primul meci al turneului olimpic de hochei pe gheata