Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

"Tata, mi-e frica de unul dintre viraje"

Tatal lui Nodar Kumaritashvili, sportivul georgian mort in accidentul de vineri de pe pista de sanie de la Whistler (Canada), in cadrul antrenamentelor pentru Jocurilor Olimpice de Iarna, a vorbit cu televiziunea publicatia americana Wall Street Journal despre o discutie avuta cu fiul sau la o zi inainte de accidentul mortal.
"M-a sunat joi, cu o zi inainte de accident. Mi-a spus: Tata, mi-e frica de unul dintre viraje", a declarat David Kumaritashvil, tatal sportivului.

"I-am spus: pune-ti picioarele pe gheta si incetineste, dar el a zis ca daca a inceput cursa, trebuie sa o si termine. Era curajos", a mai declarat acesta.

Inainte cu cateva minute de a cobori in cursa mortala, Kumaritashvili i-a sunat pe parinti si le-a spus ca vrea sa ii faca mandri de el.

Nodar Kumaritashvili a parcurs cei 1,3 kilometri de gheata in mai putin de 50 de secunde, iar la ultimul viraj, 'Thunderbird', a facut o greseala care l-a costat viata. A lovit o margine a pistei si a zburat peste parapet, lovind imediat un stalp de beton, in care a ramas nemiscat.

Federatia Internationalad e Sanie a scos sportivul vinovat, fara sa spuna nimic nici despre acei stalpi de beton care nu aveau ce sa caute acolo si nici despre faptul ca pista nu a fost inaltata sau protejata in zona in care georgianul a zburat. Un parapet ar fi facut ca sportivul sa fi ramas cel putin pe traseu si sa se duca in jos pe gheata, putand sa scape chiar si la acea viteza de 145km/h.

Onlinesport


"Tata, mi-e frica de unul dintre viraje"