Golf

Tiger Woods revine puternic la US Open, dupa cea mai buna runda a sezonului

Desi fizic a revenit pe teren inca din luna aprilie, adevarata revenire a liderului mondial Tiger Woods, cea asteptata de toti fanii sai, s-a produs, sambata dupa-amiaza, in runda a 3-a a US Open Championship de la Pebble Beach, unde campionul american a reusit un 66 la 5 sub par.

In urma acestei evolutii incununate cu nu mai putin de opt birdies, dintre care trei consecutive in front nine, si respectiv back nine, Woods a urcat pe locul trei in clasamentul general.

Lider a devenit dupa runda de sambata un alt american, Dustin Johnson, care, la fel ca si Woods, a acoperit traseul californian cu 66 de lovituri, urcand la 6 sub par.

Castigator in februarie la AT&T National Pro Am, turneu desfasurat pe acelasi traseu de la Pebble Beach, Johnson si-a trecut in cont un eagle la cupa a 4-a, alte cinci birdies si doar doua bogeys.

Fostul lider, nord-irlandezul Graeme McDowell, s-a chinuit serios sa ramana in partea superioara a ierarhiei si a reusit in cele din urma sa se pastreze la 3 sub par, dupa o runda incheiata cu 71 (E).

Woods a urcat pe trei dupa ce a inceput ziua la 4 peste par, in timp ce surpriza a venit din partea francezului Gregory Hervet, care se afla pe par, dupa o runda de 69 lovituri.

Pozitia a cincea este impartita de sud-africanul Ernie Els si americanul Phil Mickelson, care au coborat la 1 peste par, dupa o runda a treia de 73 lovituri.

Runda finala, programata duminica, va incepe la ora Romaniei 17:25, dar cele mai importante perechi, mai exact primii sase din clasamentul momentului, vor intra in competitie la ora 23:55.

Woods va intra pe traseu alaturi de francezul Havret, cei doi fiind programati la ora 00:05, in timp ce Johnson si McDowell isi vor incepe evolutia dupa alte zece minute.

Onlinesport: Dumitru Stircu

Sursa foto: flickr.com



Tiger Woods revine puternic la US Open, dupa cea mai buna runda a sezonului