Golf

Dustin Johnson si-a aparat titlul la AT&T Pebble Beach Pro-Am

Jucatorul american Dustin Johnson a castigat, duminica, pentru al doilea an consecutiv turneul AT&T Pebble Beach Pro-Am din Pebble Beach, California.
In varsta de 25 ani, Johnson este doar al saselea jucator din istoria turneului de la Pebble Beach care reuseste doua titluri la rand, intrand in Hall of Fame-ul competitiei alaturi de Sam Snead, Cary Middlecoff, Jack Nicklaus, Tom Watson si Mark O’Meara.

Parcursul spre victorie nu a fost lipsit de emotii pentru Johnson, jucatorul din Columbia (Carolina de Sud) scapand de emotii la ultima cupa a traseului, unde a reusit un birdie prin care a evitat un play-off alaturi de David Duval si J.B.Holmes.

Johnson a inceput ultima runda a turneului la 18 sub par, la egalitate cu Paul Goydos, dar a pierdud sefia dupa ce a incheiat cu dublu bogey la cupa 9.

Un nou bogey la a 17-a l-a adus pe Johnson la egalitate cu Duval si Holmes, cei doi pregatindu-se pentru un play off in trei. Nu a fost cazul pentru ca campion si-a aparat titlul la ultima cupa a traseului, unde a reusit un birdie nesperat, dupa ce a trimis mingea intr-un banc de nisip cu a treia lovitura.

In cele din urma Johnson a castigat turneul cu 16 sub par, dupa un total de 270 lovituri, fiind urmat de Duval si Holmes la 15 sub par.

La cei 25 ani ai sai, Dustin Johnson este primul jucator profesionist, dupa Tiger Woods, care castiga cel putin un turneu in primii trei ani dupa iesirea din colegiu.

Dezamagirea ultimei runde a fost Paul Goydos care, dupa ce a inceput ziua din postura de co-lider la -18, a incheiat pe pozitia a cincea, la 12 sub par.

Momentul caderii lui Goydos in clasament s-a produs la dificila cupa 14 cu parul stabilit la 5, unde jucatorul american a efectuat nu mai putin de noua lovituri.

Altfel, Phil Mickelson a incheiat la egalitate pe pozitia a opta, la 11 sub par, reusind astfel prima clasare in top 10 in acest an.

Pentru victoria de la Pebble Beach in contul lui Dustin Johnson au intrat 1.116.000 dolari.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dustin Johnson si-a aparat titlul la AT&T Pebble Beach Pro-Am