Ciclism

Contador solicita UCI sa rezolve cat mai repede cazul sau de dopaj

Spaniolul Alberto Contador nu mai are liniste dupa ce Uniunea Ciclista Internationala (UCI) l-a suspendat cu titlu provizoriu pentru dopaj, castigatorul ultimelor doua editii ale Turului Frantei declarand in repetate randuri ca este nevinovat si ca asteapta o rezolvare cat mai grabnica a situatiei.
Rutierul iberic a mai spus ca in ultimele zile a primit foarte multe mesaje de incurajare, insa niciunul dintre acestea nu a venit din partea echipei Astana sau a fostului sau coechipier Lance Armstrong.

"Nu am niciun fel de comunicare cu echipa, iar in ceea ce-l priveste pe Lance Armstrong acesta nu mi-a dat niciun mesaj sau telefon, dar am aflat de la alte persoane care este opinia lui vis-a-vis de acest caz al meu", a spus Contador.

'Pistolarul' continua sa-si sustina nevinovatia, spunand ca are incredere in procedurile care se efectueaza: "Oamenii care ma cunosc si care au lucrat cu mine de-a lungul timpului stiu ca sunt nevinovat. Am incredere in procesul de testare antidoping. In Turul Frantei am fost supus la opt controale si evidentele stiintifice sustin inocenta mea. Cred ca iubitorii ciclismului au incredere in mine. Este o situatie injusta, iar eu sunt complet transparent si dispus sa lupt pana la capat pentru a-mi dovedi nevinovatia".

Contador a fost depistat pozitiv cu o cantitate infima de clenbuterol, o substanta pe care ciclistul sustine ca a ingerat-o in mod involuntar in timpul unei mese in timpul Turului Frantei din acest an.

Onlinesport


Contador solicita UCI sa rezolve cat mai repede cazul sau de dopaj