Cupa Romaniei

Tudor se joaca de-a ofsaidul si duce Clujul in semifinalele Cupei

CFR Cluj s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei, miercuri seara, dupa ce a invins la limita Universitatea Craiova, cu 1-0, in urma unui meci cu multe decizii gresite de arbitraj. Centralul Alexandru Tudor a anulat de la sine putere, pentru un ofsaid inexistent, un gol al craioveanului Costea (imaginea fazei), dar nu a mai vazut pozitie de afara din joc la clujeanul Traore, care l-a mascat pe Silviu Lung jr. la faza unicului gol al meciului marcat de CFR. Oltenii au putut egala, dar au ratat mult, nereusind golul nici in superioritate numerica.
Partida dintre Universitatea Craiova si CFR Cluj de pe Ion Oblemenco a fost cu adevarat incendiara inca de la primul fluier al lui Alexandru Tudor. Spectatorii olteni prezenti in numar mare in tribune sperau in calificarea echipei lor in semifinalele Cupei Romaniei, in fata unei echipe puternice care a castigat ultimele doua trofee.

Insa principalii actori ai filmului de actiune din Banie au fost arbitrii meciului. Prima iesire la rampa si-a facut-o Adrian Ghinguleac, asistentul care in minutul 7 a indicat eronat offside la Florin Costea la un atac al oltenilor in banda stanga. Centralul Alexandru Tudor a iesit si el la rampa,  acesta indicand in minutul 11 un offside gresit la acelasi Florin Costea, care reusise sa impinga mingea in poarta dupa o deviere spectaculoasa a lui Soava.

Meciul s-a transformat in unul foarte fragmentat si tensionat, fiecare decizie a brigazii de arbitri fiind contestata zgomotos de suporterii oltenilor. O a doua faza controversata a venit in minutul 24, cand Dubarbier a deschis scorul. Golul ardelenilor a fost validat de Alexandru Tudor, desi Traore se afla in pozitie de offside incomodandu-l pe Silviu Lung jr. in momentul sutului expediat violent de Dubarbier din marginea careului.

Parca pentru a compensa arbitrajul potrivnic oltenilor, in minutul 30 Alexandru Tudor l-a eliminat foarte usor pe Traore, pentru o lovitura cu cotul a ivorianului la Mitchell, intr-un duel in zona mediana a terenului. La cateva minute distanta, Eugen Neagoe e fortat atacul Stiintei si l-a aruncat in lupta si pe Dina, scotandu-l din teren pe Soava, insa oltenii n-au reusit sa egaleze scorul pana la pauza.

Repriza secunda a debutat cu o mare ocazie de gol a gazdelor prin Dina, care, dupa ce a preluat pe piept elegant o pasa de la Wobay, s-a intors spre poarta si din 10 metri a sutat plasat, insa Peskovic a scos incredibil.

Minutul 60 a adus o noua miscare ultra ofensiva a antrenorului oltenilor. Neagoe l-a scos din teren pe fundasul Dorel Stoica din cauza unei acidentari si l-a trimis in teren pe Vali Badea, Universitatea ramanand cu sase jucatori cu profil ofensiv.

Asa se explica si atacurile in valuri ale Craiovei, clujenii nereusind minute buna sa iasa din zona propriului careu. Dupa o noua interventie salvatoare a portarului CFR-ului la un sut al lui Wobay, clujenii au scapat dupa cinci minute de un gol ca si facut, cand Vali Badea(64') a sutat peste poarta din pozitie de unu la unu cu portarul din Gruia.

Trecerea timpului a adus si disperarea in jocul craiovenilor, devenit tot mai haotic, in timp ce clujenii faceau tot posibilul sa tina cat mai mult de minge si sa traga de timp cu orice ocazie. Chiar si schimbarile efectuate de Andrea Mandorlini au avut ca scop pastrarea cu orice pret a avantajului minim de pe tabela.

Universitatea Craiova: 21. S. Lung jr. - 32. Badoi, 7. Gaman, 4. Mitchell, 27. Rose - 2. Barboianu, 6. D. Stoica (11. Badea '60), 8. Soava (20. Dina '35) - 77. Wobay, 9. M. Costea (25. Firtulescu '71), 10. Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

CFR Cluj: 33. Peskovic - 2. Tony, 20. Cadu, 3. Cabrera, 4. Panin - 19. Culio (16. Flores '78), 31. Dani, 6. Muresan, 7. Dubarbier (77. Deac '82) - 9. Traore, 99. Nei (23. Mara '67). Antrenor: Andrea Mandorlini.

Cartonase galbene: Badoi '54 / Dubarbier '58, Panin '62, Culio '74, Tony 77

Cartonas rosu: Traore '28

Arbitri: Alexandru Tudor (centru) - Mugurel Velicu, Adrian Ghinguleac (asistenti) - Marian Balaci (rezerva)

Observator: George Ionescu

La meci au asistat 15.000 spectatori, printre care antrenorul secund al ehipei nationale, Bogdan Stelea, antrenorul echipei nationale de tineret, Emil Sandoi, si fostul fotbalist Adrian Ilie.

Fanii formatiei craiovene au scandat "Mititelu, pleaca!" si au afisat bannere cu inscrisurile "Universitatea Craiova 1948 - un crez pentru care traim, un mit pentru care murim", "Echipa, fanii si istoria vor ramane in Craiova" si "Un singur pas, doar Cupa a mai ramas".



Comentariul LIVE al meciului


Onlinesport: Irina Maxim


Tudor se joaca de-a ofsaidul si duce Clujul in semifinalele Cupei