Champions League

Steaua, asteptata sa faca progrese cu Trencin

Steaua primeste in aceasta seara, de la ora 21:30, vizita echipei slovace Trencin, in mansa a doua a Turului 2 preliminar din Liga Campionilor. Dupa un prim meci pe care Radoi l-a decis la vestiare, salvata de doi debutanti practic, Steaua cauta o partida mai buna, alaturi de pasul in Turul 3 preliminar, acolo unde ar putea-o intalni pe Partizan Belgrad.

Partida din tur cu Trencin, prima pentru Radoi in cupele europene din postura de antrenor, a fost una cu emotii. Steaua a jucat execrabil in prima repriza, in fata unui adversar modest. Stelistii au avut prima actiune in care abia dupa o jumatate de ora, spre minutul 35.

La pauza, Radoi a intrat in jucatori si a obtinut victoria cu 2-0, dinamizand jocul prin introducerea lui Hamroun, un jucator necunoscut, debutant, care a obtinut lovitura libera din care s-a deschis scorul, pentru ca apoi sa inscrie la randul sau.

Steaua a aratat cu Trencin o lipsa de motivatie, in primul rand. Jucatorii intrasera pe teren pentru un 0-0, sa se apere cu incapatanare, fara ambitii de gol. Daca situatia se mentinea in partea a doua, Steaua ar fi plecat invinsa, fara indoiala.

De aceea, in retur, Radoi trebuie sa arate ca s-a impus in fata jucatorilor. Eliminarea lui Tamas, urmata de cea a lui Tucudean, urmate de venirea lui Carp, au aratat ca Radoi nu glumeste. Mai mult decat orice antrenor de pana acum al Stelei, Radoi tace si face. Arata ca nu tolereaza lucrurile care nu ii convin, dar si ca la usa Stelei e plin de oameni care vor sa vina sa joace. Alesi bine, noii jucatori dornici de afirmare pot creste si face lucruri bune.

Rezultatele s-au vazut deja cu Luchin. Initial exclus si el din lot, acesta si-a bagat mintile in cap si ar putea reveni la echipa. Insa, nu cu Trencin, pentru ca nu a fost pus la lista UEFA.

Meciul de miercuri seara se disputa cu portile inchise, Steaua ispasind pedeapsa primita din partea UEFA pentru scandarile rasiste ale suporterilor la partida cu Dinamo Kiev din sezonul trecut. Si meciul cu Partizan Belgrad, daca Steaua elimina Trencin, se va juca tot cu portile inchise.

Steaua joaca returul din Turul 2 preliminar miercuri, de la ora 21:30, cu Trencin, la Bucuresti. In tur a fost 2-0 pentru Steaua. Daca se va califica in Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Steaua are asigurata prezenta in barajul Ligii Europa, chiar daca va fi eliminata de Partizan.

Turul 3 preliminar se va juca pe 28/29 iulie tur si 4/5 august retur.  Tragerea la sorti a play-off-ului va avea loc pe 7 August, de la ora 13:00. 



Steaua, asteptata sa faca progrese cu Trencin