Tenis

Unchiul lui Rafael Nadal propune o reforma in tenis

Toni Nadal, unchiul si antrenorul jucatorului spaniol Rafael Nadal, este de parere ca tenisul actual are nevoie de o reforma pentru a nu-si pierde din atractivitate si a pune accentul mai mult pe tehnica si nu pe forta bruta a jucatorilor masivi de serviciu.

In opinia lui Toni Nadal, tenisul din prezent aluneca spre un joc bazat tot mai mult pe forta, iar jucatori care supravietuiesc aproape numai cu serviciul in timpul unui meci sunt din ce in ce mai avantajati.

Astfel, Toni Nadal propune ca pe viitor suprafata rachetelor sa fie micsorata, astfel incat mingea sa prind o viteza mai mica, iar tehnicienii din tenis sa aiba o sansa in plus.

"Daca racheta este mai mica, lucrurile s-ar schimba. Cred ca ar trebui sa preleveze jucatorii care apeleaza la tactica pentru a juca punctele. Ar fi mai estetic daca punctele s-ar juca putin mai lent, pentru a avea timp sa faci o miscare", este de parere Nadal.

"Nu poti opri evolutia sportului, dar sunt posibilitati care sa modifice regulile daca este necesar. Ce gen de meci vrem sa vedem? Asta e prima intrebare de pus. Daca vrem doar servicii si jocuri fara tactica, suntem pe calea cea buna'', a concluzionat unchiul fostului lider mondial.

Rafa Nadal a pierdut, marti, in sferturi la Australian Open in fata cehului Tomas Berdych, tocmai un jucator de tipul celui descris mai sus de Toni Nadal, un jucator care se bazeaza foarte mult pe serviciu.



Unchiul lui Rafael Nadal propune o reforma in tenis