Tenis

Un canadian l-a invins pe Nadal la Montreal dupa o revenire spectaculoasa

Sursă foto: twitter.com

Denis Shapovalov, locul 143 mondial, a furnizat surpriza, joi noapte, in optimile de finala ale turneului ATP Masters 1000 de la Montreal.

Jucatorul canadian beneficiar al unui wild card l-a eliminat din competitie pe fostul triplu castigator Rafael Nadal, cu 3-6, 6-4, 7-6 (4), dupa un meci de 2 ore si 46 de minute.

Nadal rateaza astfel sansa de a reveni dupa trei ani pe prima pozitie a clasamentului mondial ATP, loc unde ar fi ajuns daca se califica in semifinalele de la Montreal.

In aceste conditii, lupta pentru primul loc se amana pentru saptamana viitoare, la Mastersul de la Cincinnati, unde in hora se va prinde si elvetianul Roger Federer.

Absent de la cele doua turnee din seria US Open, britanicul Andy Murray va ceda prima pozitie in fata unui dintre cei doi rivali din circuit.

In varsta de 18 ani, Shapovalov a scris istorie devenind cel mai tanar jucator calificat vreodata in sferturile unui turneu din seria Masters 1000 si al doilea cel mai tanar jucator care il invinge pe Nadal, dupa Borna Coric in 2014 la Basel.

Canadianul a aruncat intreg arsenalul de care dispune in meciul cu Nadal, jucand totul pe cartea ofensivei (49 mingi castigatoare si 41 erori nefortate).

De cealalta parte, Nadal nu si-a gasit niciun moment ritmul si a incheiat partida cu doar 18 puncte castigatoare si 29 de erori nefortate.

Cu toate acestea, spaniolul a avut prima sansa la victorie, conducand cu 3-0 in tiebreak-ul setului decisiv, insa nivelul scazut al primului serviciu, dar 57 la suta, a reprezentat punctul slab al lui Nada.



Un canadian l-a invins pe Nadal la Montreal dupa o revenire spectaculoasa