Turneul Campioanelor

Svitolina o trimite acasa pe Wozniacki de la Turneul Campioanelor

Sursă foto: twitter.com/tenis_break

Ucraineanca Elina Svitolina a obtinut, joi, calificarea in semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore.

A 6-a favorita la castigarea competitiei avea nevoie de un singur set in disputa cu daneza Caroline Wozniacki, detinatoarea trofeului, pentru a accede in careul de asi.

De cealalta parte, Wozniacki era condamnata sa castige in doua seturi pentru a obtine calificarea in dauna ucrainencei.

Jumatate din obiectiv a fost indeplinit de Wozniacki, dupa ce aceasta si-a adjudecat primul set, cu 7-5. Un set in care campioana de la Australian Open a obtinut primul break devreme (2-1) si in care a condus cu 4-2, dupa care Svitolina a trecut in avantaj la capatul unei serii de trei jocuri la rand, cu break la 4-4.

De la 5-4 pentru Svitolina a fost randul lui Wozniacki sa lege trei game-uri la rand si sa castige setul cu un serviciu as la 40-15.

Daneza a avut prima sansa in setul al doilea, in care a izbutit din nou primul break (2-1), dar Svitolina a raspuns imediat cu rebreak (2-2), pentru a conduce apoi in permanenta.

La 6-5 pentru Svitolina s-a jucat un game urias pe serviciul lui Wozniacki, ambele jucatoare ratand mai multe minci de game. In cele din urma Svitolina a profitat la a cincea sansa de set de o minge trimisa afara de daneza si a trimis meciul in decisiv, obtinand biletele pentru semifinale.

Setul al treilea a fost adjudecat de Svitolina, cu 6-3, iar jucatoarea din Ucraina castiga Grupa Alba. De pe locul al doilea se califica mai departe Karolina Pliskova.

Caroline Wozniacki si Petra Kvitova sunt eliminate.



Svitolina o trimite acasa pe Wozniacki de la Turneul Campioanelor