Turneul Campioanelor

Sharapova - Halep: 6-0 poarta-n casa. Simona Halep invinsa de Maria Sharapova dupa un meci in care n-a condus niciodata

Simona Halep a luptat din greu pentru a obtine prima victorie din cariera in fata Mariei Sharapova, jucatoare in fata careia pierduse de cinci ori pana acum, inclusiv in finala de la Roland Garros din 2014. Sportiva din Rusia s-a impus cu 6-4, 6-4 in aproape doua ore, timp in care Halep nu a condus nici macar o data pe tabela. Rusoaica are acum sase victorii din tot atatea meciuri contra lui Halep.

Sharapova a condus in debut cu 2-0 la adapostul unui break, dar Halep a revenit rapid luandu-si game-ul pierdut inapoi dupa un retur senzational care a lasat-o fara reactie pe rusoaica.

Ambele jucatoare si-au castigat game-urile in care au servit, iar Halep a ratat o sansa buna de a trece in fata in game-ul 9, la 4-4, cand a avut 30-0 pe serviciul Mariei Sharapova.

In cele din urma rusoaica a profitat de cele doua duble greseli comise de Halep la 4-5 si a inchis primul set dupa 54 de minute, cu 6-4.

Un prim set in care Sharapova a fost jucatoarea mai agresiva si a reusit mai multe puncte direct castigatoare (11-4), chiar daca a comis mai multe erori nefortate (14-8). 

In cele din urma, cele doua duble erori comise de Halep in ultimul game de serviciu au cantarit decisiv in economia setului inaugural.

Rusoaica a simtit-o vulnerabila pe Halep dupa pierderea setului si a continuat sa atace cu o si mai mare ferocitate, astfel ca s-a distantat rapid la 3-0 si chiar 5-1 cu doua break-uri in fata.

Halep nu a cedat si tenace cum o cunoastem a facut tot posibilul pentru a repara ce se mai putea repara luptand pana la capat.

Jucatoarea noastra si-a recuperat cele doua break-uri luand fiecare punct in parte si obligand-o pe rusoaica sa joace tenisul ei de parada pentru a castiga meciul.

Halep a revenit la 4-5 si mai avea nevoie de un game de serviciu pentru a egala in extremis, insa Sharapova a transat disputa cu plusul de agresivitate pe care l-a aratat de fiecare data in raport cu Simona.

“Da, a revenit. A fost un meci foarte greu. Asa se intampla cand n-ai mai jucat de mult, dar nu ma asteptam sa am niciun meci usor aici”, a spus Sharapova imediat dupa meci.

[news-116310]

Per total, in loc de concluzie, Halep nu a jucat deloc rau, dar nu a fost suficient pentru a obtine victoria. A juca bine cu Sharapova inseamna a pierde decent, ceea ce s-a si intamplat. Pentru a o invinge pe Sharapova trebuie sa joci peste limite si nici atunci succesul nu este pe deplin garantat, asa cum ne amintim ca s-a intamplat in finala de la Roland Garros.

[news-116327]

In ultima etapa din grupe Halep (1-1) joaca meci decisiv cu Agnieszka Radwanska (0-2), jucatoare aflata inca in carti, in timp ce Sharapova (2-0) o intalneste pe italianca Pennetta (1-1).

[news-116326]



Sharapova - Halep: 6-0 poarta-n casa. Simona Halep invinsa de Maria Sharapova dupa un meci in care n-a condus niciodata